Home » Groenlo » Grol verliest van Trias en aansluiting met nummer 3

Grol verliest van Trias en aansluiting met nummer 3

275

GROENLO – Op het vernieuwe kunstgrasveld Veld 1 lukte het Grol op zondag 7 april niet om Trias te verslaan. Na een goede eerste tien minuten met enkele goede kansen zakte Grol terug. Helemaal toen de eerste gevaarlijke bal van Trias na 24 minuten in het Groldoel verdween via het hoofd van Luc Berentsen: 0 – 1. Daarna duurde het tot de 73e minuut toen de wedstrijd weer spannend werd. Wederom kopte Luc Berentsen in het doel, maar nu de juiste: 1 – 2. Grol kwam nog terug tot 2 – 2 via een beauty vanaf 35 meter van Mart Zieverink. Maar in blessuretijd trok Trias toch aan het langste eind. Een cornerbal werd bij de tweede paal binnengekopt: 2 – 3. Grol had nog een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar ging toch met lege handen van het veld af. Richting de drukbezochte Fancy Fair van de VSVG. De kans op de nacompetitie via de derde plaats op de ranglijst lijkt verkeken. Komende zaterdag (!) speelt Grol om 18.30 uur in Beltrum tegen Vios Beltrum dat de punten goed kan gebruiken in strijd tegen degradatie. Een interessante derby derhalve.

Grol begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Trias. In de derde minuut werd een schot van Mart Zieverink uit de hoek getikt. En een paar minuten later stond Wouter Rexwinkel alleen voor Trias goalie Mathijs Stortelers, maar de bal werd naast het doel geschoten. Trias herstelde zich beetje bij beetje en kreeg enigzins veldoverwicht, maar dit leidde door goed verdedigingswerk van Grol niet tot kansen. Het was dan ook zeer teleurstellend dat een goed genomen corner door Trias via het hoofd van Luc Berentsen in eigen doel belandde: 0 – 1. Deze dreun kwam hard aan, want het voetbal aan Grolkant was niet meer goed. Passes kwamen niet aan en er werd te vaak balverlies geleden. Illusterend voor deze slechte fase was een vrije trap van 20 meter dat door Luc Berentsen hoog over werd geschoten. De eerste helft kabbelde voort naar de rust, die twee minuten eerder begon vanwege een hoofdblessure bij Rolf Honderslo.

Deze twee minuten vonden vlak na rust plaats, waarna van speelhelft werd gewisseld voor de tweede helft. Er werd hard gewerkt, maar tet spel van Grol was nog steeds niet goed. Een schot van Dudu ging net over. Een vrije trap op 16 meter van het doel door Mart Zieverink ging hoog over. De wedstrijd leek gelopen toen Bram te Bogt de 0 – 2 aantekende. Een boogbal over de verdediging werd kruislings binnengeschoten. Grol toonde echter veerkracht. Luc Berentsen kopte een dieptebal langs de uitkomende Mathijs Stortelers: 1 – 2. Grol ging vervolgens 1 op 1 spelen. Dit leverde een aantal schoten op Groldoel op, maar Wessel Baarslag wist deze eenvoudig te verwerken. Het opportunisme van Grol werd beloond. Het doel van Trias werd bestookt en een afgeslagen bal werd door Mart Zieverink van 35 meter snoeihard in de kruising geschoten: 2 – 2.

Dit leek voor Trias al weer het 12e gelijkspel van dit seizoen te gaan worden, totdat een overtreding van Dudu in de eigen 16 een penalty opleverde voor Trias. Wessel wist echter de goedgenomen penalty door Menno Stemerdink uit de onderhoek te tikken. Dus nog steeds 2 – 2. Een domper was het dan ook dat in blessuretijd toch nog de 2 – 3 viel. Een corner van Trias kon door Wessel Baarslag niet worden verwerkt en Richard Kok kon eenvoudig bij de tweede paal binnenkoppen. Grol kreeg nog een gigantische kans op de gelijkmaker maar de kopbal van Luc Berentsen werd door Mathijs Stortelers katachtig onder de lat weg getikt. Een scrimmage voor het Triasdoel leverde ook niets op. Eindstand derhalve: 2 – 3.

Met deze nederlaag komt Grol op zes punten achter op VDZ dat op de derde plaats staat. De kans op de nacompetitie wordt daarmee dus wel erg klein. Komende zaterdag staat de derby tegen Vios Beltrum op het programma. Aanvang 18.30 uur.