19 april 2024
Home » Aalten » Grol verslaat AZSV in Achterhoekcup

GROENLO – Na het jammerlijke verlies afgelopen zaterdag tegen Longa ’30 kon s.v. Grol de teleurstelling van zich afspelen in de eerste ronde van de Achterhoekcup. Tegen zaterdag Hoofdklasser AZSV werd op dinsdag 4 november in Groenlo een goede partij op de mat gelegd en werd AZSV met 2 – 1 verslagen. Grol bereikt daarmee de tweede ronde en komt daarin uit tegen Varsseveld.

AZSV, met Niek te Veluwe, de zoon van oud-Grol 1 speler Erik te Veluwe, in de gelederen, ging voortvarend van start en domineerde met vlot combinatiespel de eerste tien minuten. Tim Pothast was aan Aaltense zijde de gehele wedstrijd de meest beweeglijke speler en was daarmee een belangrijke schakel aan AZSV kant. Het was echter na tien minuten Lennard Walterbos die, met de eerste de beste kans voor Grol, met een mooie schuiver de 1 – 0 aantekende.

De eerste helft ging verder gelijk op. Beide ploegen lieten verzorgd voetbal zien. Jelle Kornegoor was wellicht de meest opvallende speler tijdens deze wedstrijd en kreeg na twintig minuten een mooie kans, toen hij de bal van de AZSV keeper Kevin Swarthoff zomaar kreeg toegespeeld. Jelle had echter teveel tijd nodig om deze kans te kunnen verzilveren. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam Jelle meer en meer in zijn spel.  Even later kreeg hij een vrije schietkans op aangeven van Kai Ordelmans, die weer terug is van een blessure, maar ook deze wist hij helaas niet te verzilveren. Vlak voor rust kwam Grol goed weg toen Sven Spekking van dichtbij keihard op de paal schoot.

In de tweede helft begon Grol slecht. Na een minuut was het al 1 – 1, doordat Roy Berenschot vrij in kon koppen bij de tweede paal. Daarna was Grol duidelijk de betere ploeg. Er werden geen kansen meer weggegeven en zelf creerde men diverse mogelijkheden. Keeper Kevin Swarthoff werd aardig op de proef gesteld, maar hield zich goed staande. Sander Nijhoff kwam in de ploeg voor Kai Ordelmans en Mart Zieverink voor Mark Peters. Na een uur spelen was de beste kans wederom voor Jelle Kornegoor. Hij ging alleen op de keeper af, maar had te veel tijd en ruimte nodig, waardoor de verdediging weer kon bijsluiten. Even later was er een prachtig schot van Lennard Walterbos, een doelpoging van Mart Zieverink en een kopbal van Mart, die maar net over ging.

Tien minuten voor tijd was het dan toch eindelijk raak. En wel door Jelle Kornegoor. Een vrije schietkans op rand zestien krulde hij met links mooi in de linker bovenhoek, 2 – 1, en hij bekroonde daarmee zijn doorzettingsvermogen die hij in de gehele wedstrijd had laten zien. Zowel Grol als AZSV kregen beide nog een kleine kans, maar er werd niet meer gescoord. Grol bereikt hiermee de tweede ronde in de Achterhoekcup.

Al met al een aantrekkelijke wedstrijd om te kijken en een mooie overwinning voor Grol in aanloop naar de competitiewedstrijd aanstaande zondag tegen TVC ’28 uit Tubbergen. Aanvang 14.30 uur in Groenlo. Tevens is er die zondag weer een Fancy Fair van de jubilerende VSVG.