Home » Groenlo » Grol weert zich kranig tegen koploper Apollo

Grol weert zich kranig tegen koploper Apollo

145

V.v.Grol kreeg vandaag koploper Apollo uit Borne op bezoek. De Grolmannen wisten dat het een zware wedstrijd zal worden, maar wilden de huid zo duur mogelijk verkopen vandaag. Het strijdplan was simpel, zorgen dat we servicedruk houden en dat de pass verzorgt word.

Grol begin met Hidde in de spelverdeleging, Nick in de diagonaal, Joop en Thomas op mid, Sean op buiten en Randy als passerloper. Maurice werd ingezet als libero en had de taak om samen met Randy de pass te verzorgen.

Apollo mocht beginnen met serveren en via een ketser van Maurice stond het direct 1-0. Gelukkig was dit één van de weinige pass fouten die middag. Grol kwam daarna goed uit de startblokken en pakte een aantal puntjes voorsprong tot 13-8. Daarna haperde de Grolmotor en Apollo kon steeds dichterbij komen tot 18-18. Toen bleef het gelijk op gaan, maar bij een stand van 23-23 had Apollo het geluk van de koploper en konden zo de set binnenhalen met 25-23.

In de 2e set kwam Apollo beter in haar spel. Vooral op de buitenkant scoorden ze naar hartelust met een aantal geweldige kanonskogels. Grol bleef keihard werken, maar maakte in de 2e set net iets meer foutjes waardoor het vrij snel 25-17 stond.

In de 3e set kwam Robert erin voor Nick en deed Grol er nog een schepje bovenop en liepen snel weg van Apollo. Grol kwam met 23-15 voor, waarnaar Apollo nog even tegensputterde en terug kwam tot 23-20, daarna kon Grol toch de set binnenhengelen met 25-20.

In de 4e set was de koek op. Grol keek als snel tegen een achterstand aan van 7 punten (9-2), die na een goede servebeurt knap werd verkleind naar 9-6, maar daarna gaven de Grolmannen de punten net zo makkelijk weer weg en kwam Apollo op 13-6 waarnaar Apollo de set rustig uitspeelde naar 25-17.

3-1 verloren, maar toch een punt gewonnen. Balend van de 1e set, want als je die wint draait het misschien anders. Al met al was Apollo gewoon veel sterker en de terechte winnaar in Groenlo.

Uitslag: 1-3 (23-25 / 17-25 / 25-20 / 17-25)

Volgende week spelen wij een dag na het prinsenbal uit naar Gemini en voor zover wij het weten gaat de wedstrijd nog steeds door!

Onze volgende thuiswedstrijd is op 22 november als de heren van Devoc uit Delden bij ons op bezoek komen.