25 april 2024
Home » Sport » Grol zonder punten terug uit Deventer

Grol zonder punten terug uit Deventer

213

Zaterdag 27 september mochten de mannen van Grol aantreden tegen Devolco Deventer. Met een goede dosis zelfvertrouwen kwam Grol aan in sporthal de Scheg. Daar troffen we een imponerende tegenstander waarvan de arrogantie afdroop. De gemiddelde lengte bij onze tegenstander was ongeveer 15 cm groter als bij ons, daarbij hadden de mannen van Devolco blijkens de wedstrijd ook nog een dosis meer volleybalervaring.

Devolco – Grol 4-0 (25-12 / 25-14 / 26-24 / 25-13)

De Grolmannen begonnen de wedstrijd zeer slecht. De pass kon niet gebracht worden, mede door heel veel servicedruk aan de andere zij. Hidde had hierdoor alle moeite het spel te verdelen en konden we niet op tempo spelen en hadden onze aanvaller constant een heel groot blok tegenover hen staan. Daarnaast werd er veel te slap verdedigt en maakten veel persoonlijke fouten. Een ander sterkpunt van Grol is normaal de Serve, maar ook dat liet te wensen over, waardoor een 25-12 een logische uitslag van de 1e set werd.
Grol had niets in te brengen en de mannen van Devolco werden telkens arroganter. Wel terecht, maar niet echt sportief. De 2e set kende eenzelfde verloop en na een klein half uur stond er 2-0 op het scorebord.

De 3e set ging de pass toch eindelijk beter lopen. Dit kwam het spel ten goede en Grol kon zowaar mee blijven doen. De mannen van Devolco werden al wat stiller en moesten op het laatst van de set alles in de strijd gooien, inclusief 2 time-outs, om ook deze lastige 3e set binnen te halen, 26-24.

Dit was tevens de nekslag voor Grol en iedereen gaf het eigenlijk op. Devolco was weer bij de les en Grol kon zich niet nog een keer oprichten, 25-13 was de terechte uitslag.

Grol weet nu inmiddels weer wat verliezen is en het is heel lang geleden dat we met zo’n uitslag van het veld moesten. Gelukkig mogen we volgende week eindelijk eens thuis spelen. Grol ontvangt dan AAStad uit Almelo. Kijken of we dan met ons fanatieke publiek kunnen bewapenen en een 2e overwinning uit het vuur kunnen slepen.