19 april 2024
Home » Sport » Grolse Boys 1 wint in Brummen

Grolse Boys 1 wint in Brummen

129

GROENLO – Na de uitstekende thuisoverwinning op PW de vorige week, was Grolse Boys er op gebrand dit prima begin van 2016 een goed vervolg te geven. De uitwedstrijd tegen het momenteel goed draaiende Oeken wordt altijd een beetje gevreesd. Onterecht. De weersomstandigheden lijken dan wel altijd slecht, de wedstrijd verloopt ook vaak moeizaam, maar het resultaat is over het algemeen goed.

De selectie en de opstelling van Grolse Boys was zoals te verwachten precies hetzelfde als vorige week. Ronald Wagendorp voelde zich de gehele week al geen 100 procent, dus het was wel afwachten hoe lang hij het zou volhouden. De eerste grote kans voor Oeken was al na 5 minuten. Mathijs Paf kon een bal niet goed wegwerken, maar de speler van Oeken benutte deze mogelijkheid totaal niet goed.

Het eerste kwartier drong Oeken Grolse Boys wel wat terug, maar kon niet echt meer gevaarlijk worden. De organisatie van de roodwitten stond weer goed en het team zette steeds goed druk. Oeken bleef achter veel rondspelen en gaf veel foutieve passes. De eerste kansen voor Grolse Boys kwamen na ongeveer een kwartier spelen. Eerst kreeg Jorn Groot Zevert een goede mogelijkheid en direct daarna Jeffrey Firing. Daarna scoorde Jorn bijna de eerste goal.

Een hoge voorzet van Mathijs Paf werd door de keeper van Oeken niet goed verwerkt en door Jorn met een prachtige boogbal ingeschoten. Maar de keeper kon nog net prachtig redding brengen. Rechtsachter Mathijs kon regelmatig ballen onderscheppen en daarna Jeffrey en Jorn in stelling brengen. Na een half uur spelen kwam Grolse Boys goed weg, toen een afstandsschot van Oeken via de buitenkant van de kruising naast ging.

Zoals te verwachten was, hield Ronald het niet al te lang vol en werd hij gewisseld voor Youri Groot Kormelink, die in de rest van de wedstrijd keihard werkte en prima speelde. Vijf minuten voor de rust leverde een mooie combinatie tussen Daan Schuurmans, Jorn Groot Zevert, Jeffrey Firing en de doorgelopen Maikel Nuchter het eerste doelpunt op. Een vrije trap van Oeken ging daarna hoog over en vlak voor rust werd het nog bijna 0-2.

Na de rust bracht de regen en de wind het gebruikelijke weer bij Oeken uit. Je kon merken dat in de kleedkamer van Oeken een paar stevige woorden gevallen waren, want de thuisploeg drong direct aan en kreeg drie goede mogelijkheden. Twee daarvan werden uitstekend gestuit door Johannes Pfeifer en de derde door keeper Barry Janssen. Daarna waren de beste en de meeste kansen weer voor Grolse Boys.

Luc Berentsen bemoeide zich in de tweede helft op het middenveld steeds meer met het spel en verzette daarbij erg veel werk. In de 75e minuut schoot Jeffrey uit een mooie voorzet van Jorn op de lat, maar direct daarna scoorde Jorn via de borst uit een mooie voorzet van Maikel. Even later werd het bijna 0-3, toen Jorn de ingebrachte Menno ten Have een geweldige mogelijkheid bood. Ook daarna was Menno niet al te gelukkig met zijn acties.

Een diepe bal van Maikel op Jorn werd door de keeper niet goed verwerkt, waarna de keihard werkende Jorn er 0-3 van maakte. Oeken geloofde er niet echt meer in, maar een afstandsschot van hen kwam nog op de lat en een ander schot draaide wel in de bovenhoek. In de laatste minuut ging de nog fitte Daan Schuurmans mee naar voren en maakte het de verdediging van Oeken zo moeilijk, dat Maikel Nuchter de 1-4 op het scorebord kon brengen. Deze einduitslag was zonder meer terecht te noemen.

De volgende week is Grolse Boys vrij. Daarna staat de lastige thuiswedstrijd tegen SVDW uit Doetinchem op het programma.