Home » Sport » Grolse Boys laat zich bestelen

Grolse Boys laat zich bestelen

198

GROENLO – Het was weer eens zo’n wedstrijd op het Wilgenpark. Een eeuwenoude voetbalwet trad in werking: als je de kansen zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het uiteindelijk wel. Grolse Boys was heer en meester op het veld, maar verloor in de slotfase van de wedstrijd kostbare punten.

Vanwege vakanties, blessures en operaties stond er een wat ander elftal op het veld dan een week geleden in Harskamp toen de eerste 3 punten van het seizoen werden gepakt. ‘Good old’ Khalid Chaboune en Mathijs Paf stonden weer eens in de basis en Maikel Nuchter vond zichzelf daarom terug op het middenveld.

Grolse Boys begon fel aan de wedstrijd. De tegenstander uit Almen kon het tempo van Grolse Boys niet bij houden en liet zich ver terugzakken. Ze maakten veel fouten, maar dat werd ook afgedwongen door de sterke openingsfase van Grolse Boys. In het eerste kwartier kreeg Grolse Boys al drie goede kansen die door de jonge keeper van Almen nog net uit het doel gewerkt konden worden. In de 18e werd Almen voor het eerst echt gevaarlijk.

In de 23e minuut leek de verdiende 1-0 op het scorebord te komen. Een vrije trap van Ronald Wagendorp werd in het doel gewerkt door Khalid. Maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel. De 1-0 kon  echter niet lang uitblijven, en in de 38e minuut was het wel raak. Khalid scoorde op aangeven van Arben Rama. Vlak voor rust kwam de verdediging van Grolse Boys voor het eerst echt in de problemen en schoot Almen uit een vrije trap op de paal. Dit was het enige wapenfeit van Almen in de 1e helft.

Voordat de spelers van de rust konden genieten kopte Khalid ook nog de 2-0 binnen. Een goede uitgangspositie derhalve. Maar na de rust ging Almen furieus van start en probeerde het Grolse Boys af te bluffen om zo snel mogelijk de  aansluitingstreffer te forceren. Deze strategie faalde echter en Grolse Boys wist direct de 3-0 aan te tekenen. Jeffrey Firing kon de bal binnen tikken na een mooie aanval, over rechts opgezet door de sterk spelende Daan Schuurmans en Khalid Chaboune.

Grolse Boys kon de wedstrijd natuurlijk rustig uitspelen nu, maar Almen kreeg al snel de mogelijkheid om de hoop levend te houden. Het kreeg een dubieuze toegewezen. De hamvraag was of de eventuele overtreding wel in de 16 was ingezet. Barry Janssen keepte sterk en pakte de penalty, maar in tweede instantie kon de bal toch binnen worden getikt. Vervolgens probeerde Almen weer meer druk te zetten, maar gevaarlijk werden ze niet.

Grolse Boys had toen eigenlijk moeten uitlopen naar 4-1, maar het mistte een aantal opgelegde kansen. Een aantal wissels waren noodzakelijk zo rond de 70e minuut. Mathijs had krampverschijnselen en Khalid was licht geblesseerd. Even daarvoor was ook Jorn Groot Zevert gewisseld. Dit kwam het spel niet ten goede. Tot overmaat van ramp wees de scheidsrechter vlak voor het einde van de wedstrijd nogmaals naar de stip.

Dit keer wilde Barry ingrijpen, waarbij hij ook de bal leek te spelen, maar de scheidsrechter was niet te vermurwen. Almen kwam terug tot 3-2 en dat zorgde voor een boost bij het elftal. De echte rampspoed voltrok zich ver in blessuretijd. De spits van Almen schoot de bal prachtig in. Onterecht was het wel, maar Grolse Boys had het nooit zo ver moeten laten komen. De jonge ploeg kan veel leren van dit soort wedstrijden!

Keeper: Barry Janssen
Achter: Johannes Pfeifer, Mathijs Paf (Pascal Brockotter), Daan Schuurmans, Robin Klein Gunnewiek
Midden: Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Jorn Groot Zevert (Youri Groot Kormelink)
Voor: Arben Rama, Khalid Chaboune (Nick Berentsen), Jeffrey Firing