Home » Groenlo » Grolse Boys pakt terecht een punt

Grolse Boys pakt terecht een punt

247

GROENLO – Afgelopen zaterdag stond er duidelijk niet veel meer op het spel bij de wedstrijd van Grolse Boys tegen Glanerbrug. Grolse Boys staat onderaan in het linkerrijtje en Glanerbrug heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie. De zon scheen lekker en er was weinig wind, dus ideale omstandigheden voor het publiek en de spelers. De thuisploeg had ongeveer dezelfde opstelling als de vorige week. Alleen was Pascal Brockotter niet beschikbaar en Onur Balci nam zijn plaats in.

In het begin had Glanerbrug het beste van het spel. Rond de tiende minuut kon Grolse Boys-keeper Sebastijan van Beugen nog net redding brengen, terwijl wat later een schot over ging. Toch was weer, zoals zo vaak, de beste kans voor de thuisploeg. Een duidelijke handsbal van Glanerbrug binnen het strafschopgebied, betekende een strafschop. Omdat Zouhair Chahboune de vorige keer een penalty had benut, mocht hij ook nu de eerste nemen. Zijn schot ging echter duidelijk naast. Dus weer een strafschop gemist door Grolse Boys.

Vijf minuten later kon Zouhair een hoge bal aannemen en vrij op het doel afstevenen, maar zijn slappe voorzet op Kenan Kukic kon gemakkelijk onderschept worden. Wat later gaf Michel Overbeek een strakke bal op Ronald Wagendorp. Deze kon de bal uitstekend controleren en de keeper met een kromme bal gemakkelijk omspelen. Het leek zelfs 2-0 te worden door Zouhair, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege een handsbal van Zouhair, wat hem ook nog een gele kaart opleverde. Deze actie van Zouhair was extra jammer, omdat de keeper en de laatste man van Glanerbrug elkaar zodanig hinderden dat ze de bal verloren.

Een nieuwe pass van Michel op Zouhair werd door deze laatste goed doorgespeeld naar Ronald, die echter hard op de uitgelopen keeper van Glanerbrug schoot. De grensrechter van Glanerbrug vlagde bij bijna elke gevaarlijke actie van Grolse Boys. Gelukkig zag de scheidsrechter dat ook wel, want hij nam een paar maal zijn vlagsignaal niet over. Vijf minuten voor rust kreeg Kenan in vrijstaande positie onverwachts de bal van Glanerbrug voor zijn voeten, maar hij schrok zo erg van zijn kans, dat hij veel te gehaast en dus onnauwkeurig in schoot.

Aan de andere kant van het veld was Onur Balci niet attent genoeg en kon Glanerbrug met een kopbal gemakkelijk de gelijkmaker aantekenen. Een paar minuten later werd het nog erger. Grolse Boys was met veel man ten aanval getrokken, waardoor een uitval van Glanerbrug direct gevaarlijk werd. Een slap schot van hen, werd door Daan Schuurmans zodanig van richting veranderd, dat de bal ongelukkig in het doel ging en de thuisploeg op achterstand kwam.

Vlak voor de rust deed Jorn Groot Zevert nog een doelpoging via een ver afstandsschot, terwijl hij beter de bal had kunnen afgeven aan de vrij staande Kenan. De ruststand van 1-2 was qua kansen niet terecht, maar wel enigszins qua voetbalspel. Na de rust ging de thuisploeg verder met dezelfde opstelling. In de eerste minuut van de tweede helft kwam een hoge bal bij Zouhair, die deze prima onder controle bracht en de kans uitstekend afrondde. Het was dus weer gelijk.

Een goede pass van Ronald op Kenan, werd door hem veel te zacht ingeschoten. Het zat deze wedstrijd Kenan duidelijk niet mee. Met nog een half uur te spelen werd Zouhair gewisseld voor Justas Mazuika. Het laatste kwartier werd Glanerbrug het meest gevaarlijk. Een paar keer kon Sebastijan met behulp van de paal nog redding brengen. Zelfs een leeg doel was voor Glanerbrug niet genoeg om te scoren, want een schot van hen ging via de buitenkant van de paal naast.

Keeper Sebastijan had zaterdag duidelijk een belangrijk aandeel in het gelijke spel van Grolse Boys. Alles bij elkaar is het gelijke spel wel een terechte uitslag. Glanerbrug speelde wel wat beter, het staat niet voor niets vrij hoog op de ranglijst, maar Grolse Boys had zeker in de eerste helft de beste kansen. Nu staat nog slechts 1 wedstrijd op het programma en wel de uitwedstrijd naar RDC in Deventer. Na de wedstrijd kreeg leider Hans Levers nog een bos bloemen als ondersteuning voor zijn strijd tegen zijn ziekte.