Home » Groenlo » Grolse Boys wint in blessuretijd

GROENLO – Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys de thuiswedstrijd tegen Oeken. Het is een tegenstander, die de laatste jaren onderin de competitie bivakkeerde, maar dit jaar verassend goed presteert. De verjonging van het eerste elftal begint vruchten af te werpen. Afgelopen weekend behaalden ze nog een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen de koploper en zo stonden ze bij het begin van de wedstrijd op een nette vijfde plaats. Grolse Boys stond een flink stuk lager en had flink wat minder vertrouwen in de wedstrijd.

Ook omdat Daan Schuurmans, Mathijs Paf, Holger Braun en Zouhair Chahboune om diverse redenen niet beschikbaar waren. De thuisploeg begon ook nog eens te slap aan de wedstrijd. Er was te veel onnodig balverlies en het eerste echte gevaar werd dan ook veroorzaakt door Oeken. Een voorzet kwam in de 11e minuut terecht bij een geheel vrij staande speler van Oeken, die met een gelukkige kopbal over de wat te ver voor zijn doel keepende Barry Janssen heen wist te scoren.

In het verleden was een achterstand tegen Oeken vaak zeer moeilijk om te buigen in een overwinning. Ook nu leek dat weer het geval, want een terugzakkend Oeken probeerde op de counter opnieuw te scoren. Aan de andere kant konden schoten van Martijn van de Wiel en Ronald Wagendorp de keeper van Oeken niet verschalken. Ook een mooie voorzet van Luc Berentsen op Maikel Nuchter zorgde wel voor gevaar, maar niet voor een doelpunt. Zwak uitverdedigen van Robin Klein Gunnewiek zorgde dan weer gevaar voor het doel van Grolse Boys.

Na een counter werd Barry zelfs uitgespeeld, maar de bal verdween niet in het net. Gelukkig had Nick Berentsen vooral in de eerste helft energie voor twee, want via hem werd Grolse Boys een paar keer gevaarlijk. Vlak voor de rust werd op de hardwerkende Ronald een overtreding gemaakt op ongeveer 20 meter van het doel. De vrije trap werd door Luc prima benut en kwam via de keeper in het doel. De terechte ruststand was werd daarmee op 1-1 gezet.

In het begin van de tweede helft kon Oeken de strijd en inzet van de eerste helft niet meer opbrengen, ofschoon het team wel de beste kansen kreeg. Barry redde eenmaal, de andere keer stond de paal Oeken in de weg. Aan de andere kant ging een schot van Luc net over, evenals een vrije trap van Ronald. In de 60e minuut kwam Maikel de Paauw erin voor Khalid Chahboune. Hij gaf een mooie voorzet op Jorn Groot Zevert, die ook net over schoot. In de 89e minuut kon Jorn uit een voorzet van Maikel echter de 2-1 scoren.

Iedereen dacht dat hiermee de wedstrijd gelopen was. Eerst kwam na een corner van Oeken de bal op de binnenkant van de paal en kon Barry nog net redden. Maar toen daarna niet gefloten werd op een overtreding op Ronald, scoorde Oeken via de binnenkant van de paal. En de wedstrijd was nog niet gespeeld. In blessuretijd werd Jorn binnen het strafschopgebied ten val gebracht en wist Ronald de strafschop te benutten. Er werd nog wel afgetrapt, maar de wedstrijd was dan eindelijk echt gespeeld.

Oeken kreeg misschien wel de beste kansen, Grolse Boys won door hard te blijven werken en op het eind niet te verzaken. Een mooie beloning voor een fantastische inzet. ’s Avonds stond een etentje met de selectie op het programma en de daar bij behorende drankjes zullen na deze overwinning wel gesmaakt hebben.

Opstelling:
Doel: Barry Janssen
Achter: Nick Berentsen, Johannes Pfeifer, Robin Klein Gunnewiek en Martijn van de Wiel
Midden: Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp en Luc Berentsen
Voor: Jorn Groot Zevert, Khalid Chahboune (Maikel de Paauw), Pascal Brockotter (Youri Groot Kormelink)

Programma:
15/11   Grol B4                            –           Grolse Boys B1      13:00
15/11   Grolse Boys D1          –           S Glanerbrug D2D     11:00
15/11   Grolse Boys F1           –           Bredevoort F2        10:00