19 april 2024
Home » Sport » H.V. Grol DS1 – E.H.C. ’95 DS1

GROENLO – Zaterdagavond speelden de dames van handbalvereniging Grol een thuiswedstrijd tegen EHC uit Enschede. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen door HV Grol en ze wisten wat ze konden verwachten.

Na 2 nederlagen tegen 2 teams die bovenin de eerste klasse meespelen waren de dames erop gebrand om nu de punten thuis te houden. De gasten uit Enschede openden de score (0-2), maar het antwoord van HV Grol was er direct door twee keer te scoren (2-2). Tot een stand van 5-5 ging het wat de score betreft gelijk op. Verdedigend kreeg HV Grol steeds meer vat op de gevaarlijke opbouwspeelster van EHC, terwijl de aanvallen deze wedstrijd goed werden opgezet.

HV Grol kwam op voorsprong en stond dit niet meer af, bij rust gaf het scorebord 13-11 aan in het voordeel van HV Grol.
De thuisploeg begon aan de tweede helft met een perfecte inzet, het geloof en de wil om voor een goed resultaat te gaan droop er vanaf. EHC gaf zich niet zomaar gewonnen en zo ontstond een spannende partij handbal. De dames van HV Grol bleven steeds aan de goede kant van de score, alhoewel het bij 19-18 toch nog bijzonder spannend werd en de concentratie vast moest worden gehouden. De slotfase bracht enkele uitstekende reddingen van Kim in het doel. Twee belangrijke doelpunten van Jitske vanuit de hoek, na goed uitgespeelde aanvallen, gaven de doorslag (21-18). Verdedigend stond het prima en HV Grol gaf niets meer weg, terwijl aanvallend nog een keer werd gescoord (22-18). Een verdiende overwinning was een goede teamprestatie, opgelucht en blij werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

Volgende weekend spelen de dames op zondag in Borne tegen Borhave, ook hier zijn weer winstkansen als ze dit goede niveau weten vast te houden.