Home » Sport » H.V. Grol DS2 – E.H.C. ’95 DS2

GROENLO – Zaterdagavond was sporthal Den Elshof het strijdtoneel voor handbalvereniging Grol en EHC ’95 uit Enschede. Dames 1 van HV Grol speelde eerst een wedstrijd tegen dames 1 van EHC Na de wedstrijd van dames 1 stond de wedstrijd van dames 2 tegen EHC dames 2 op het programma.

Vol goede moed startte dames 2 aan hun wedstrijd. Helaas was het EHC die de score opende. HV Grol reageerde daarop met een mooi doelpunt en de stand was 1-1. De thuisploeg kwam niet goed uit de startblokken. De dames van EHC profiteerden hiervan en zorgden ervoor dat ze uitliepen naar 1-4. Hierna begon HV Grol ook te scoren. Bij een stand van 5-5 konden ze de positieve lijn doortrekken en de tegenstander overlopen. Makkelijk ging het niet, want het spel van EHC was traag. Alleen al in de eerste helft kregen zij meer dan vijf keer tijdspel van de scheidsrechters. HV Grol liet zich meeslepen in het trage spel, er werd slecht aangespeeld wat leidde tot veel balverlies en veel onderscheppingen. Gelukkig wist EHC hier niet van te profiteren en bleef HV Grol wel scoren, wat resulteerde in een ruststand van 11-8.

Na rust moest het voor HV Grol anders, het tempo moest omhoog en het balverlies omlaag. Opnieuw waren het de gasten die de score openden en terugkwamen tot 11-10. Daarna begon het beter te lopen bij HV Grol en ze bouwde de voorsprong uit naar 17-13. De koek leek op voor EHC. Ze kwamen er niet meer aan te pas. Na nog enkele keren tijdspel voor EHC wist HV Grol het tij te keren. Enkele snelle aanvallen resulteerden in een paar fraaie doelpunten. Met drie break-outs op rij in de laatste minuten wist HV Grol er nog een goede eindsprint uit te persen en de wedstrijd ruim te winnen met een 25-13 eindstand. Het spelbeeld, een trage pot handbal, maar wel met een ruime zege voor de dames van HV Grol.

Zondag 26 maart spelen de dames van het tweede om 12.35 uur uit in sporthal de Mossendam in Goor tegen Dynamiek dames 1.