19 april 2024
Home » Sport » Handballers Erix met moeite langs laagvlieger Duiven

Handballers Erix met moeite langs laagvlieger Duiven

214

LICHTENVOORDE – Na het meer dan verdiende gelijkspel van vorige week tegen koploper Huissen, er had zelfs meer ingezeten, moesten de Lichtenvoordse handballers van Erix H1 dit keer thuis aantreden tegen promovendus en laagvlieger Duiven 1

De beste wedstrijden speelt Erix meestal tegen de topteams uit de Hoofdklasse en heeft juist vaak moeite met teams uit de onderste regionen. Waakzaamheid was dus geboden tegen deze tegenstander die vooraf op een 10e plek bivakkeerden en dus dicht op een degradatieplaats staan.

De openingsfase was voor Erix want al snel kwam de ploeg op een voorsprong van 3-0. Even leek het een gemakkelijk avond te worden maar Duiven wist door twee doelpunten vanaf de middenopbouw-positie weer dichterbij te komen.

Drie doelpunten op rij van Bram Reukers hield Erix nog aan de goede kant van de score maar verdedigend was Erix niet altijd bij de les en liet daardoor Duiven weer op gelijke hoogte komen. Halverwege de eerste helft kende Erix een sterke periode, door enkele snelle breaks en mooie passeeracties scoorde men zeven keer terwijl Duiven slechts één keer het net wist te vinden. Erix pakte dan ook een terechte voorsprong van 13-7

Wat precies de reden is valt moeilijk te verklaren maar Erix lijkt altijd moeite te hebben om met ruime voorsprong om te kunnen gaan. Er sluipt dan vaak een soort onrust in het team waardoor er onzorgvuldig wordt gespeeld met veel afspeelfouten tot gevolg en men de tegenstander weer de mogelijkheid geeft om dichterbij te komen. De voorsprong van zes punten werd kort voor rust, ondanks een mooie treffer uit de hoek van Pim Heutinck, door Duiven teruggebracht tot drie die vooral door het hart van de Erix’ verdediging wisten te scoren.

Willem Kruip bracht enkele seconden voor rust de voorsprong weer naar vier en dus gingen de teams richting kleedkamer met stand van 17-13 voor Erix op het scorebord.

Het eerste kwartier van de tweede helft leek er niets aan de hand voor Erix, men bouwde de voorsprong al snel weer uit naar vijf punten en met nog een kwart wedstrijd te gaan kende Erix zelfs een voorsprong van 23-17. Eigenlijk leek de wedstrijd gespeeld en was het wachten hoe snel Erix de voorsprong naar tien doelpunten zou weten te brengen. Maar zoals al eerder aangestipt, kon Erix niet omgaan met die comfortabele voorsprong. Er werd weer zeer slordig gespeeld en men leed opnieuw veel balverlies. Dit kwam het kijkgenot bij het publiek niet ten goede, het deed bijna pijn aan de ogen om ernaar te kijken. Dieptepunt van de avond was wel dat er in een overtal situatie van 6-4, twee spelers Duiven hadden een tijdstraf gekregen, niet gescoord werd door Erix en men zelfs twee tegendoelpunten moest incasseren.

Duiven kwam terug tot een achterstand van maar twee punten maar gelukkig voor Erix was de tijd voor de ploeg uit Duiven te kort om de aansluiting nog te vinden.

Het laatste doelpunt was voor Erix en dat zorgde voor een einduitslag van 28-25 in het voordeel van Erix. Hoewel Erix zeker geen goede wedstrijd speelde bleven de punten wel in Lichtenvoorde. Dit ontlokte Martin Kruip de uitspraak “twee punten in de pocket maar daar is ook alles mee gezegd”. Een betere conclusie van de avond was niet mogelijk!
Toch steeg Erix door deze overwinning naar de 5e plek op de ranglijst.

Volgende week zondag moet Erix afreizen naar Emmer-Compascuum voor de lastige uitwedstrijd tegen DOS die één plek lager staan. Lastig maakt het voor Erix omdat daar in Drenthe met kleefmiddelen gespeeld mag worden. Omdat in de eigen Hamalandhal niet van hars gebruik gemaakt mag worden is het altijd weer wennen voor Erix omdat er een andere balbehandeling gevraagd wordt.