Hardlopen in kleine groepen

Persoonlijke aandacht/ontspanning/technisch goed leren lopen/meer energie opdoen/ademhaling & houding/max. 6 personen per trainer.

Opzet trainingen
GROENLO – Je traint in blokken van 6 weken, afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling kan dit enkele malen verlengd worden. Uitgangspunt is technisch goed leren lopen, met aandacht voor ademhaling, hou-ding en ontspanning en niet te vergeten plezier! Na afloop van iedere training wordt er kort geëvalueerd en is er koffie /thee. Je krijgt een op jou afgestemd trainingsplan voor de komende week. Er zijn ook mogelijkheden voor advies over gezonde voeding en/of een gezonde leefstijl. (Uit onderzoek blijkt, dat mensen met depressies of burn-out klachten baat kunnen hebben bij rustig hardlopen).

Info over de trainers
Henk Mengers van Loopgroep de Zandloper is jaren geleden gaan hardlopen toen hij midden in een burn-out zat. Tegenwoordig speelt hardlopen een grote rol in zijn leven. Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring in het trainen van (beginnende) hardlopers. Henk heeft de opleiding tot Running therapeut gevolgd. Hij heeft in Aalten en omstreken enkele succesvolle loopgroepen opgezet.

Denise van der Donk heeft van haar hobby haar werk gemaakt door een opleiding te volgen tot erkend gewichtsconsulent. In 2013 is ze voor zichzelf gestart en geeft ze voedingsadvies, zowel individueel als in groepsverband. In het verleden is ze na enkele depressieve periodes gestart met rustig hardlopen, met als doel haar hoofd leegmaken en om ontspanning te ervaren. In het begin ging het moeilijk, maar na een tijd werd het een plezierige manier van ontspannen, sliep ze beter en is het zelfvertrouwen gegroeid. Met haar opleiding en ervaringen wil ze mensen begeleiden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Praktische informatie
Startlocatie: Ik kan het aan! Persoonlijk leefstijladvies, Buitenschans 32b te Groenlo. De 1e training start woensdag 7 oktober van 18.30 – 19.30 uur. Nadien gezellig napraten onder het genot van een kop koffie/thee. Het trainingsblok duurt 6 weken, de kosten zijn € 75,– all-in.


Dit bericht is 92x gezien