Home » Groenlo » Hardwerkend Grol wint van OBW

Grol heeft een belangrijke overwinning behaald tegen OBW. OBW, die 4 punten meer had dan Grol, was de beter voetballende ploeg in de eerste helft, maar vergat twee grote kansen te benutten. In de tweede helft speelde Grol agressiever, en was in de tweede helft minimaal gelijkwaardig aan OBW. In de 65e minuut strafte Mathijs Warnar een fout van OBW doelman Igor Rijkse genadeloos af: 1 – 0. Grol gaf weinig kansen meer weg. In de acht minuten blessuretijd was het nog even zeer spannend, maar Grol wist de 1 – 0 over de streep te trekken. Een belangrijke overwinning, waardoor Grol een plaats op de ranglijst stijgt.

Grol begon met Jelle Kornegoor in de basis. Jelle speelde een goede wedstrijd en gaf het team diverse aanvallende impulsen, maar moest na 70 minuten helaas uitvallen. Aan OBW kant lieten Daan Letzer, Fatih Ilkan en aanvoerder Kevin Plasmans zien over behoorlijk wat technische kwaliteiten te beschikken en waren daarmee de gevaarlijkste spelers. Naast Jelle Kornegoor, vielen aan Grolzijde Ramon Landewers en Mathijs Warnar positief op. Ramon had de gevaarlijke buitenspeler Daan Letzer goed onder bedwang en Mathijs Warnar toonde een tomeloze inzet en was de meest gevaarlijke speler aan Grolkant.

In het eerste half uur gebeurde er weinig. Het eerste waarschuwingsschot kwam, uit een counter, van Daan Letzer, dat net naast ging. De grootste, en eigenlijk niet te missen, kans in de eerste helft was voor OBW speler Sander Tinneveld. Gelukkig voor Grol schoot hij vrij voor Max de Vries een lage voorzet van Daan Letzer over het doel. Vijf minuten voor rust kwam OBW via een 1-2-tje weer vrij voor Max de Vries. De schuiver van aanvoerder Kevin Plasmans werd behendig gered door Max. Grol bevond zich in een rommelige fase, werkte wederom te veel met de lange bal en ook de diverse cornerbalvarianten mislukten aan Grolzijde. Bovendien werd de wedstrijd veelvuldig ontregeld door een groot aantal blessurebehandelingen.

Vlak voor rust kreeg Grol pas zijn eerste kansen. Een kopbal van Jelle Kornegoor ging net naast de kruising en in de blessuretijd van de eerste helft werd een schot van Mathijs Warnar door Igor Rijkse uit de kruising getikt. Ruststand derhalve 0 – 0.

In de tweede helft kwam Grol met een andere instelling in het veld. Grol toonde nog meer strijd. OBW had het hier moeilijk mee. Grol gaf bijna geen kans meer weg in de tweede helft. En in de 65e minuut kreeg Grol een kadootje. OBW keeper Igor Rijkse raakte een terugspeelbal volledig verkeerd en Mathijs Warnar zag zijn inzet gedurende de gehele wedstrijd beloond door op de juiste plek te staan en de bal die hij van Igor Rijkse kreeg beheersd in het doel te tikken: 1 – 0. Even later redde Max de Vries de overwinning door met een duik een bal van de lijn te tikken. Grol kwam in dezelfde fase goed weg toen Daan Letzer in het 16-meter gebied ten val werd gebracht. Scheidsrechter Mulder constateerde gelukkig een Schwalbe en in plaats van een penalty ontving OBW een gele kaart.

In de eindfase werd het nog even zeer spannend. Scheidsrechter Mulder liet maar liefst acht minuten doorspelen. OBW schoot daarin nog twee keer op het Groldoel, maar gelukkig te hoog. En zoals zo vaak tijdens een Fancy Fair weekend, wist Grol weer een overwinning te behalen. Grol stijgt hiermee één plaats op de ranglijst en heeft de aansluiting met de middenmoot verstevigd.

Aankomende zondag 8 november speelt Grol uit tegen Concordia Wehl, de ploeg die onder leiding staat van oud Grol-trainer Henry Golstein, en die op een verrassende 5e plaats staat. Aanvang 14.00 uur.