18 april 2024
Home » Groenlo » Ivo te Kortschot wint de tweede WC wedstrijd.

Ivo te Kortschot wint de tweede WC wedstrijd.

171

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Na een dramatisch verlopen eerste wedstrijd was afgelopen zondag iedereen gebrand op een goed resultaat. Aangezien het waterpeil in het beneden kanaal nog lager stond dan de eerste wedstrijd werd er niet gevist aan het beneden kanaal maar aan de Marshaven te Zutphen. De Marshaven is een verenigingswater van HSV Ons Belang uit Zutphen, normaliter mag je hier alleen vissen als je lid bent van HSV Ons Belang maar gelukkig maakten ze voor ons een uitzondering en konden we hier onze tweede wedstrijd vissen.

Om kwart voor acht waren de meesten deelnemers weer aanwezig en kon er een klein borreltje gedronken worden en tips en tricks uitgewisseld worden, de meeste van de deelnemers heeft hier namelijk nog nooit gevist. Vandaag weer een “nieuwe” deelnemers. Andre Stokkink doet vanaf nu ook weer mee, net als Martijn Stortelder maar die was helaas verhinderd,  wat het totaal op negentien deelnemers brengt. Vandaag vijf afmelding zodat we met veertien  deelnemers uit gingen maken wie er met de dagzege van door ging.  Tijdens de borrel werd er geloot en kon er begonnen worden aan een pittige ochtendwandeling, de nummers 14 t/m 18 mochten bijna een kilometer met volle bepakking door het drassige weiland lopen..

De wedstrijdcommissie had samen met Eibert van der Wal (wedstrijdleider van HSV Ons Belang) de  stekken uitgezet aan de Marshaven, ongeveer dertig meter uit elkaar.  Na het opbouwen was het zaak om een diep stuk in de haven te vinden. Wanneer de watertemperatuur daalt zal de vis de diepere delen opzoeken (op diepere delen is de temperatuur namelijk constanter dan aan de oppervlakte), de vis ligt dan ook vaak in scholen op de bodem. De meesten begonnen tussen de vijfendertig en veertig meter met het peilen, heb je eenmaal de gewenste plek gevonden dan lijn achter de lijnklip en uitlopen in het geval je lijnbreuk hebt of dat je een tweede hengel met een andere montage of materiaal klaar hebt liggen zodat je altijd op dezelfde lengte vist.  Zoals gebruikelijk in de winter vandaag weer de secure aanpak. Dunne lijnen, kleine haken en lichte voerkorven tot maximaal 40 gram gevuld met fijn donker voer met daarin wat hennep, casters en of pinkies

De WinterCup is momenteel (qua weer) alles behalve een wintercompetitie, met temperaturen rond de 15 graden is het eerder een voorjaarswedstrijd. Het weertype, grauw grijs en zo nu en dan wat regen,  zorgde ervoor dat we niet het idee hadden dat het lente was. Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en kon er gevist worden. Vanaf het begin werd en meteen beet gezien en vis gevangen. Binnen een paar minuten verdwenen dan ook de eerste vissen in het leefnet en het werd al snel duidelijk dat het vandaag een leuke vis dag zou kunnen gaan worden. De wind gooide echter wel roet in het eten, de kleine beten waren niet of nauwelijks te zien waardoor er geregeld uitgezogen maden of een lege haak boven water kwam. Na een klein uur was het Ivo te Kortschot die een na een dril van bijna 5 minuten een dikke brasem in zijn leefnet liet glijden.  Inmiddels was iedereen van de nul af en zaten we allemaal nog aardig in de beet. Op de hogere en lagere nummers werd geregeld een mooie voorn gevangen, in het midden van het parcours was het voornamelijk kleine voorn. Bennie Rooks wist zelfs meerdere prachtige voorns te vangen wat hem uit eindelijk een twee plaats opleverde. Henk Geurkink wist op een gegeven moment een dikke brasem te haken, alleen kon hij deze niet binnen halen. Het zelfde gold voor Ivo te Kortschot, een uur voor het einde verspeelde ook hij een dikke brasem.

De verwachte hoosbuien bleven gelukkig uit, al regende het van tien tot twaalf uur onafgebroken. Om twaalf uur klonk het eindsignaal en de deelnemers konden alles eens goed schoon gaan maken omdat alles onder het zand en de klei zat.

Om 12:30 uur konden de weegploegen aan de slag, alle deelnemers hadden vandaag vis en na twee wedstrijden is ( op de afwezig deelnemers na) iedereen van de nul af. In het totaal is er 19190 gram vis gevangen. Iedereen was het er over eens dat we meer gevangen hadden als er minder wind was geweest, maar desondanks ging iedereen met een goed gevoel naar huis.

Uitslag 2de WinterCup wedstrijd:

1. Ivo te Kortschot 2475 gram  
2. Bennie Rooks 2245 gram  
3. René Molenveld 2195 gram  

Stand na de 2de WinterCup wedstrijd:

1. Ivo te Kortschot 2485 gram  
2. René Molenveld 2330 gram  
3. Bennie Rooks 2255 gram  
       

De eerste volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 13 december aan de Oude IJssel te Eldrik.

Vergadering wedstrijdvissers:
Woensdagavond 25 november om 20:30u is er een extra vergadering met de wedstrijdvissers om samen het wedstrijdvissen bij de GHV weer aantrekkelijker te maken. Iedereen die dit jaar of afgelopen meegedaan heeft aan een door de GHV georganiseerd competities is van harte welkom om mee te denken.

Oliebollenwedstrijd:
Dit jaar wordt de Oliebollenwedstrijd gehouden aan het beneden kanaal te Eefde. Inleg van deze wedstrijd is €5,- p.p. (inleg = prijzengeld). Opgave voor deze wedstrijd is uitsluitend via mail; oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl. Wil je meedoen dan met je wel snel zijn, er zijn nog enkele  plekken beschikbaar.