18 april 2024
Home » Groenlo » Ivo te Kortschot wint IJsselCup 2014

Ivo te Kortschot wint IJsselCup 2014

209

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Onder schitterende weersomstandigheden, veel zon en een aangename temperatuur voor de tijd van het jaar, is de beslissende wedstrijd om de IJsselCup 2014 gevist (net als bij de vrijehengel- en de grachtencompetitie). Ivo te Kortschot en Rene Molenveld hadden de beste papieren, maar dat zegt in de IJssel niets. Dit keer werd het parcours uitgezet aan de Bakerwaardseweg te Baak. De laatste weken is het erg goed vissen op de IJssel en wordt er veel voorn en kolblei gevangen. De grote vissen, de bonusvis, laat zich echter niet zo massaal vangen en juist die heb je nodig om te winnen.

I.v.m. het de zonsopkomst is besloten om een uur later te beginnen met loten en vissen. Om 07:30u waren de deelnemers dan ook present en kon er geloot en opgebouwd worden. Doordat de IJssel niet zo “wild” was dan de vorige wedstrijd bleven korven van 60gr tot maximaal 80gr prima liggen. Onderlijn, variërend tussen de 14/100ste en 20/100ste, eraan voorzien van een haak maat 14 t/m10 moest het gaan doen.

Na een uur voorbereiden klonk het beginsignaal en de goed gevulde voerkorven zochten hun weg naar de gekozen stek, zaak is om een stek te vinden zonder obstakels waar de korf mooi blijft liggen of een klein beetje rolt. Na een paar korven leeg getrokken te hebben werden de onderlijnen aan de montage geknoopt en rijkelijk voorzien van aas en er kon gevist worden. Vrij snel werden de eerste vissen gevangen en binnen afzienbare tijd was iedereen van de nul af. Nummers een en twee in het klassement wisten al vrij snel de vis aan de praat te krijgen en vingen met enige regelmaat een mooie voorn. De bonusvissen gaven echter ‘nog’ niet thuis.

Over het hele parcours werd er niet onaardig gevangen al waren ze wel allemaal “klein” van stuk. Ivo te Kortschot wist halverwege de wedstrijd als eerste een mooie brasem, de bonusvis, te haken. Gedurende de wedstrijd viel op veel plekken de beet terug en was het peuteren om de vis aan de schubben te komen. Ivo en Rene konden de vis wel aan de praat houden en vingen naast voorn ook zo nu en dan mooie winde. De normaal in grote getale aanwezige kolbleien zaten vandaag waarschijnlijk op het parcours van de Grand National en lieten zich maar mondjesmaat vangen. Het laatste uur werd het op het hele parcours weer beter en werd er naast de voorn en winde ook barbeel te vangen. Remko Stöteler wist een exemplaar van bijna 4 kilo te vangen.

Aangezien er voornamelijk kleine vis gevangen is kunnen we de vangsten, qua aantallen, redelijk noemen. Helaas zijn er over het hele parcours maar 2 brasems gevangen, bij elkaar is er ruim 21 kilo gevangen.

Om 13:00u was het einde wedstrijd en kon de balans opgemaakt worden. Het verschil tussen Ivo te Kortschot en Rene Molenveld was voor de wedstrijd maar 285 gram, was dit voor Ivo genoeg om met de eerste prijs aan de haal te gaan?

Rene wist 5065gr ter weging aan te bieden, Ivo zat op de staart en het duurde even voordat zijn vangst gewogen kon worden. Na een kleine 10 minuten was de uitslag daar. Ivo wist 5045gr ter weging aan te bieden. Met een verschil van 265gr ten opzichte van Rene Molenveld is Ivo te Kortschot de kampioen van de IJsselCup 2014 geworden.

Deze editie gaat de boeken in als beste editie tot op heden. In totaal is er in drie wedstrijden 54 kilo vis gevangen, en dan te bedenken dat er de eerste wedstrijd weinig gevangen is en de laatste twee wedstrijden niet iedereen aanwezig kon zijn. Een mooie opmaat voor komend jaar.

Als je na het lezen van dit verslag ook een keer aan de IJssel wilt gaan vissen maar je weet niet van de hoed en de rand en je bent lid van de GHV, stuur dan een mail naar Info@visseningroenlo.nl. Bij genoeg animo willen we in het voorjaar van 2015 graag een keer een oefensessie organiseren om jou wegwijs te maken met het vissen op een van de snelst stromende rivieren van Nederland.

Uitslag 3e wedstrijd IJsselCup 2014:

1 Remko Stöteler 6850 gr
2 Rene Molenveld 5065 gr
3 Ivo te Kortschot 5045 gr

 

Eindstand IJsselCup 2014:

1 Ivo te Kortschot 15810 gr
2 Rene Molenveld 15545 gr
3 Remko Stöteler 8560 gr

De prijsuitreiking zal zaterdag 8 november plaatsvinden, opgeven hiervoor gaat via feestavond@visseningroenlo.nl. Kun je hier niet bij zijn en wil je toch jou vleesschotel in ontvangstnemen, kom dan zondag 9 november tussen 11:00u en 12:00u naar de Grolse Boys. Geef dit wel door aan Henk Migchielsen of Frank Bomers. Doe je dit niet dan gaat jou prijs de verloting in.

Zondagochtend 26 oktober staat de eerste wedstrijd van de WinterCup weer op het programma. Gevist wordt er dan in de Groenlose Gracht, om 08:00u verzamelen in de Kloostertuin. Je kunt je hier nog voor opgeven t/m vrijdag 24 oktober bij Henk Migchielsen of door een mail te sturen naar WinterCup@visseningroenlo.nl