Home » Aalten » Johan Engel eerste Aaltense kampioen Dynamic Tennis

Johan Engel eerste Aaltense kampioen Dynamic Tennis

132

AALTEN – Op zondag 22 maart zijn de Open Aaltense Kampioenschappen (OAK) enkelspel dynamictennis gehouden in de Eurohal te Dinxperlo. Voor Aalten een primeur in deze vorm. Al in 2011 ontstond het idee voor dit toernooi maar nu was het zover. De drie Aaltense dynamictennisverenigingen (DTA Aalten, Represta Dinxperlo en S.S.S. Irene Lintelo) sloegen de handen ineen en kwamen ter voorbereiding op het NK-enkelspel (19 april, ook Eurohal) met het OAK als ‘testtoernooi’. Wel is het de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend activiteit van te maken.

De 24 deelnemers, verdeeld over een C- (8x) en een D-klasse (16x), konden om half tien terecht voor een warming up of warm-up. Na een welkomstwoord kon om tien uur begonnen worden met de wedstrijden. Voor menigeen een eerste kennismaking met enkelspel in een toernooivorm. De intensiteit ligt een stuk hoger dan bij dubbelspel. Er werd behoorlijk gepuft en gezweet. Het toernooischema was zodanig in elkaar gezet dat ondanks een paar verliespartijen je toch de hele dag aan het spelen bleef. En anders waren deelnemers wel ingedeeld als (lijn)scheidrechters. Tussen de middag kon er op adem worden gekomen in een gezamenlijke pauze van ongeveer een half uur in het sportcafé.

Na deze ‘break’ kwam het toernooi in de beslissende fase. Kruisfinales moesten duidelijk maken wie zich uiteindelijk via een halve- en echte finale de winnaar mocht noemen van het OAK. Deze (kruis)finales vergden het uiterste van deelnemers omdat deze wedstrijden werden beslist in een best-of-3 games. Gelukkig bleven blessures uit, zodat EHBO niet in actie hoefde te komen.

In de D-klasse ging de finale uiteindelijk tussen Mariëlle Sticker (Litac, Lichtenvoorde) en Iris ter Maat (S.S.S. Irene). Mariëlle had in de halve finale in twee games gewonnen van Doortje ter Beek (Represta). Iris schakelde Wim Lubbers (ook S.S.S. Irene) uit. Deze halve-finale-clash tussen clubgenoten eindigde pas na drie games en ongeveer een uur spelen. In de finale, wederom om drie games, bleek Iris de sterkste en mocht zich kampioen van de D-klasse noemen. Wim veroverde via drie games in de ‘kleine’ finale de derde plek. De vierde plaats van Doortje is ook vermeldenswaardig omdat ze als invalster aan het kampioenschap begon.

In de C-klasse ging de finale tussen Johan Engel (S.S.S. Irene) en Manolito Boss (Pajodos Pannerden). Johan rekende in twee games af met Bennie Huiskamp (Litac) in de halve eindstrijd. Manolito Boss had drie games nodig in een razend spannende partij tegen Leo Buitink (Yapton Eibergen). Dat Johan in bloedvorm was bleek in de finale. Via 21-11 en 21-14 pakte hij het kampioenschap in de C-klasse en werd dus algeheel kampioen van het OAK. De strijd om de derde plaats leverde winst op voor Leo.

De organisatie bedankt alle deelnemers en kijkt terug op een zeer geslaagd OAK en gaat voor een vervolg. Echter eerst zien we iedereen graag terug op 19 april tijdens het NK-enkel in Dinxperlo. Hopelijk net zo sportief en spannend!