Home » Holterhoek » Kaderteam Overkamp haalt het net niet in de Play – offs

Kaderteam Overkamp haalt het net niet in de Play – offs

189

HOLTERHOEK – Uitbater Harrie Overkamp is bezig om het kaderteam Overkamp voort te zetten alleen met andere spelers. Kaderbiljarters die interesse hebben kunnen zich bij Harrie Overkamp aanmelden. Het kaderteam Overkamp is er net niet in geslaagd om de halve finale te halen in de Nationale kadercompetitie. In een prachtige ambiance met de nummers 2, 3 en 4 van de competitie, veel toeschouwers kortom een prachtig affiche voor de biljart sport.

Kabelrups.com/Kronenhuis, de nummer 2, van de reguliere competitie, troefde in de eerste duel Zandmeer, de nummer 4, af. Alleen Joop Boer wist zijn partij te winnen voor Zandweerd. Emil Massen, Jeroen van Alst en Eddy te Molder wonnen in resp: 16, 12 en 22 beurten van Gerrit Boer, Martin Kruk en Bert van Essen.

De tweede wedstrijd tussen Overkamp en Zandweerd werd een gelijkspel. Jacob Bergsma won in een sterke partij van Joop Boer in 8 beurten. Boer kwam nog tot een score van 160 (200) caramboles. Rob Pot ging kansloos onderuit tegen Tom Temmink. In de 12e beurt maakte Temmink de partij uit Pot achterlatend op 61 caramboles (200). Brian ter Braak kwam 7 caramboles tekort ging in 9 beurten onderuit tegen Gerrit Boer. Peter Heutinck trok tegen Martin Kruk aan het langste eind en won uiteindelijk in 18 beurten. Eindstand 4-4.

De beslissing moest uiteindelijk vallen tussen Overkamp en Kabelrups.com/Kronenhuis. Overkamp moest winnen om de halve finale te bereiken. Na de eerste ronde kon het nog alle kanten op. Jacob Bergsma en Herman Woeltjes maakte er een marathon partij van in 22 beurten. Bergsma trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 172-180. Peter Heutinck strandde in het zicht van de haven. Heutinck leek aan de goede kant van de score te zitten maar Tijdink stak daar een stokje voor en kon door een serie van 43 als eerste finishen. Heutinck achterlatend op 105 caramboles. Brian ter Braak zette het kaderteam weer op voorsprong door Emil Massen te verslaan. Ter Braak speelde goed en gecontroleerd en kon uiteindelijk na 7 beurten middels en serie van 65 de partij uitmaken. Massen kwam tot een score van 91 caramboles. Rob Pot leek op rozen te zitten en had na 3 beurten een voorsprong van 106-23. Tegenstander Jeroen van Alst kwam terug met series van 26 en 30. Na 6 beurten stond er een tussenstand van 96-168 op het scorebord. In de 7e beurt kwam van Alst terug aan de tafel om de resterende 44 caramboles bij elkaar te spelen en kaapte hiermee de overwinning weg. Pot moest gelijkmaken om er alsnog een team overwinning uit te slepen maar hij miste de afstoot.

Eindstand play-offs
Pos.
Team   Gesp.   Winst Gelijk Verloren         Punten +/-       %
1         Kabelrups.com-Kronenhuis   2         1         1         0         3          10-06   80.08
2         BV Overkamp           2         0         2         0         2         08-08   84.85
3         BV Zandweerd 2       2         0         1         1         1         06-10   87.74

Prachtige ontknoping van een mooi seizoen. In de competitie viel de beslissing op de laatste speeldag en nu viel de beslissing in de laatste wedstrijd. Kabelrups.com/Kronenhuis gaat op basis van wedstrijd punten en zal samen met de Pelikaan Zutphen poel oost vertegenwoordigen in de halve finale.

Dit was de laatste wedstrijd van het het kaderteam bij BV Overkamp in deze samenstelling

Voor meer informatie www.biljartcentrumoverkamp.nl