19 april 2024
Home » Sport » De Kroon en Simpel Spöl’n winnaars Univé Oost Nieuwjaarstoernooi

De Kroon en Simpel Spöl’n winnaars Univé Oost Nieuwjaarstoernooi

680

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Els Keunekamp winnaar hoofdprijs in de loterij

GROENLO – Zaterdag 6 januari stond al weer het 4e Univé Oost Nieuwjaarstoernooi voor de deur. Het 1e volleybalevenement van het jaar. In totaal hadden zich dit jaar 19 teams ingeschreven waaronder 2 teams uit Winterswijk.

De teams worden ingedeeld in 5 poules van 4. Na 3 wedstrijden worden de 10 teams met de meeste punten ingedeeld in een prestatieve klasse en de andere 9 teams worden ingedeeld in een recreatieve klasse. Dit doen we om in de 2e fase van het toernooi de teams die gelijkwaardiger aan elkaar zijn tegen elkaar te laten spelen en zo blijft het leuk voor iedereen, zegt organisator Randy Keunekamp. We krijgen hier ook veel positieve reacties op geeft mede organisator Koen Wellink aan.

Beide klassen strijden vervolgens in 2 poules om de wisselbeker, maar nog belangrijker de hoofdprijzen en deze zijn niet mis, bekent Koen Wellink. Sportcafé Den Elshof heeft namelijk voor de 2 winnaars een All-in BBQ arrangement voor 8 personen en voor de andere winnaar een Bier-, likeur-, of wijnproeverij voor 8 personen beschikbaar gesteld.

Na een sportieve en gezellige dag hard te hebben gewerkt zonder blessures, was het het team van de Kroon die de sterkste bleek in de prestatieve klasse en was het Simpel Spöl’n die de recreatieve poule won. Beide teams namen na loting hun felbegeerde prijzen in ontvangst. Nr. 2 van de klassen Noabers (prestatief) en Nije Veste (recreatief) kregen een heerlijke slagroomtaart in ontvangst beschikbaar gesteld door Echte Bakker Nales.

Na de prijsuitreiking was er tijd voor de verloting. De lootjes gingen als warme broodjes over de toonbank mede doordat de prijzentafel ruim was gevuld (met dank aan de vele ondernemers in Groenlo die vele prijzen beschikbaar hebben gesteld), met als hoogtepunt een ballonvaart voor 2 personen beschikbaar gesteld door hoofdsponsor en naamgever van het toernooi Univé Oost. Jette Pasman mocht namens Univé Oost het winnende lootje trekken en Mevrouw Els Keunekamp was uiteindelijk de gelukkige.

We kunnen wederom terug kijken op een geslaagde editie geeft Randy Keunekamp aan. We horen louter positieve geluiden en teams geven aan graag weer terug te willen komen. Gezelligheid en sportiviteit worden veel genoemd als kernwaarden van het toernooi. We hopen dat we dit op deze manier vol kunnen houden of zelfs nog uit te kunnen bouwen, vult Koen Wellink aan.

Volgend jaar zal het toernooi wederom gespeeld worden op de 1e zaterdag van het jaar ofwel 5 januari. Noteer dit vast in uw agenda!