Home » Sport » Longa’30 poulewinnaar in de bekercompetitie

Longa’30 poulewinnaar in de bekercompetitie

249

LICHTENVOORDE – De hoofdmacht van sv Longa’30 is door een gelijkspel tegen VVOG de winnaar geworden in de bekerpoule en is daarmee een ronde verder.

Na een 3-3 gelijkspel afgelopen dinsdag tegen zaterdagseersteklasser FC Zutphen moest Longa 1 minimaal gelijk spelen om door te kunnen bekeren. In een gestaag vallende miezerregen werd zaterdag op de Treffer afgetrapt voor de wedstrijd tegen de zaterdagshoofdklasser VVOG uit Harderwijk. Longa nam na een kwartier het voortouw door Thomas Kerperien, die via het been van Tom Ebbers de 1-0 liet aantekenen. Maar vier minuten later hadden de Harderwijkers de stand alweer gelijk getrokken. De bezoekers kwamen daarna op een 1-2 voorsprong en met die stand gingen de ploegen rusten. Na de pauze klaarde het weer op, het zonnetje brak door de grijze wolkenmassa en het publiek ging er nog eens goed voor zitten.
Binnen de minuut haalde Tim Bader uit en bracht de 2-2 op het scorebord. De vreugde was echter van korte duur want VVOG kwam na twee minuten alweer op voorsprong en had daarna veel grote kansen om die score nog verder uit te bouwen. De verdediging van Longa wist echter met hangen en wurgen meer treffers te voorkomen. Een kwartier voor tijd nam Tim Bader de bal uit een op maat gegeven voorzet met zijn hak aan, twijfelde geen moment en lobde de bal van 25 meter afstand over de Harderwijkse keeper. Daarmee was de stand 3-3 geworden en ondanks hevig aandringen van de Harderwijkse ploeg, wist Longa met deze stand de eindstreep te halen. Door de daarmee behaalde vijf wedstrijdpunten werd Longa de winnaar in de poule en bekert verder.
Er wordt gehoopt dat er een aansprekende en attractieve ploeg als de volgende tegenstander uit de loting komt rollen.

Rigtersbleek, de eerste tegenstander in de reguliere competitie komt zondag 7 september naar Lichtenvoorde, waar om 14.00 uur afgetrapt wordt.