Home » Sport » Menmarathon Meddo

MEDDO – Op zondag 21 augustus vindt aan de Haak en Hoekweg de negentiende editie van de menmarathon Meddo plaats. De wedstrijd begint ’s morgens om half tien. Dan start de eerste deelnemer in het vaardigheidsparcours. Het is de bedoeling om binnen een bepaalde tijd een parcours af te leggen met zo min omver gelopen pionnen en afgeworpen balletjes. Voor elk balletje en seconde tijdsovertreding krijgen de deelnemers strafpunten.

Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen worden de deelnemers in verschillende klassen ingedeeld. Men moet dan denken aan paarden en pony’s apart. Ook wordt er rekening gehouden of men een hobby of een wedstrijdrijder is.

Rond elf uur wordt de eerste deelnemer in de marathon verwacht. Op het wedstrijdterrein moeten zo snel, foutloos en behendig mogelijk de vijf hindernissen gereden worden. Een van de hindernissen is de bekende waterhindernis die altijd voor het nodige spektakel zorgt. Alle hindernissen bevinden zich op hetzelfde terrein zodat u als publiek niets van de wedstrijd of uw favoriete rijder hoeft te missen.

De jeugd krijgt ook een kans om deel te nemen aan de wedstrijd. Voorwaarde is wel de jeugdige rijder/rijdster begeleid wordt door een volwassene. Een mooie gelegenheid om paardensport te beoefenen en te leren.