20 april 2024
Home » Sport » Najaarskeuring 2016 KNPV Gelderland

Najaarskeuring 2016 KNPV Gelderland

333

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

RUURLO – De Najaarskeuring voor politiehonden wordt dit weekend voor de 2e keer door PHV Ruurlo georganiseerd. Op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober zetten Pakwerkers en Geleiders hun beste beentje voor om de Keurmeesters tevreden te stellen. De politiehonden in spé laten hun beste kunnen zien.

Tijdens de ochtend worden diverse onderdelen afgewerkt; o.a. zoeken, volgen en afliggen, voorwerp en persoon revieren, waterwerk en voedsel weigeren. ‘s Middags is het de beurt aan stelwerk. Stokstellen, werpvastheid, terugroepen, fietsstellen en een schijnaanval moeten tot een goed einde worden gebracht.

Niet elke hond is geschikt voor dit werk. Een hond die deze opleidng volbrengt moet beschikken over eigenschappen als moed en doorzettingsvermogen en moet groot en sterk genoeg zijn om alle werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Politiehonden blijven tot hun tiende jaar bij de politie of net zolang als zij hun werk goed kunnen doen en gecertificeerd zijn. Daarna mogen ze met pensioen en blijft de hondengeleider voor de hond zorgen.