25 april 2024
Home » Sport » Nieuwjaarsconcours ook internationaal in trek

Nieuwjaarsconcours ook internationaal in trek

329

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

VRAGENDER – Paardensportcentrum Lichtenvoorde gaat in 2015 van start met het driedaags Nieuwjaarsconcours op 2, 3 en 4 januari. Hoewel het internationaal concours onlangs verreden werd, heeft dit weekend opnieuw een internationaal tintje. De Duitse topruiter Marcus Ehning was laaiend enthousiast na Jumping de Achterhoek en heeft zich opnieuw aangemeld, net als de Amerikaanse Reed Kessler die met haar 18 jaar de jongste olympische amazone ooit was tijdens de Spelen in Londen 2012.

Het Nieuwjaarsconcours in Vragender gaat op vrijdag van start met de klasse BB, B en L en gaat op zaterdag verder met de klasse M, Z en ZZ, gevolgd door het hoofdnummer van het weekend, de Grote Prijs op 1.40m niveau rond 19.00 uur met na afloop gezellig naborrelen. Het is één van de drie Grote Prijzen die het Paardensportcentrum Lichtenvoorde per indoorseizoen organiseert. De afsluitende zondag is gereserveerd voor ponysport.

Voor Nederland komen Nation Cup riders als Wout-Jan van der Schans, Bart Bles en Hendrik-Jan Schuttert aan de start, die tegengas zullen krijgen van onder andere Nederlands kampioen Young Riders Sjaak Sleiderink, Sander Geerink, Lisa Everts, Kevin Olsmeijer en Lars Kuster. Louis Konickx, wereldwijd een zeer gerespecteerde parcoursbouwer, krijgt de taak om een ‘cadeautje voor de hele familie’ uit te zoeken. Waarmee hij aangeeft dat het bedenken van zo’n cadeau net zo moeilijk is als het uitstippelen van een Grote Prijs parcours, waarin de toppers uitgedaagd worden zonder dat de jongere en minder ervaren combinaties in de problemen komen.

De toegang is zoals gewend gratis. Voor meer informatie: www.psclichtenvoorde.nl