20 april 2024
Home » Dinxperlo » NK Dynamic Tennis enkelspel in Dinxperlo

NK Dynamic Tennis enkelspel in Dinxperlo

169

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

DINXPERLO – Zondag 19 april a.s. vindt er in de Eurohal te Dinxperlo het Nederlands Kampioenschap Dynamic Tennis plaats. Drie Aaltense verenigingen, Represta uit Dinxperlo, SSS Irene uit Lintelo en DTA uit Aalten, hebben de handen ineen geslagen en dit Nederlandse kampioenschap in huis gehaald. Dit gebeurde voornamelijk op initiatief van SSS Irene uit Lintelo die dit jaar tien jaar bestaat.

Zeventig van de beste Dynamic tennissers komen naar Dinxperlo om daar in alle klassen, A,B,C en D met elkaar te strijden om de hoogste eer in het enkelspel. Zo zal in de hoogste klasse Gert Eeltink van SSS Irene de strijd aangaan met de toppers in de A klasse. In de B klasse zal Joost van Eerden van SSS Irene z’n mannetje staan en in de C klasse de kersverse Aaltense kampioen , Johan Engel van SSS Irene, hij zal zich nu meten met de landelijke toppers. Van Represta uit Dinxperlo komen Brigitte Sticker en Yvonne Schwartz in actie in de D klasse. Van de Oost-Gelderse verenigingen zullen er ook leden van Litac Lichtenvoorde en van Yapton uit Eibergen deelnemen.
De wedstrijden beginnen om 9.30 uur en zullen om circa 17.00 uur afgelopen zijn. Iedereen is van harte welkom in de Eurohal. Er zijn tribunes vanwaar u de wedstrijden uitstekend kunt volgen.

Een Dynamische balsport voor jong en oud
Dit NK is een prima moment om met deze aantrekkelijke sport kennis te maken. Er zal in de Eurohal een informatiestand aanwezig zijn met materiaal over deze dynamische sport, met de adressen van verenigingen uit de regio, hun accommodaties waar ze spelen en op welke uren de verenigingen hun speel-/club-/of trainingsdag hebben en op welke tijden.

Dynamictennis…  is een attractieve racketsport voor jong en oud, voor dames en heren, die elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert in een dynamische sport.Dynamictennis… wordt met een lichte ‘foambal’ en een licht racket gespeeld op een badminton- veld, met het net op tennishoogte, volgens de spelregels van tafeltennis.

Voor meer informatie is er de website van de DynamicTennis bond www.dynamictennis .nl. Daar staan ook alle verenigingen uit Oost-Gelderland op vermeldt met hun e-mail contactadres, waar u alle inlichtingen kunt aanvragen die u wenst. Op deze site zijn ook filmpjes te zien over deze sport, die beoefend wordt door jong en oud en bekend staat door de geringe blessures die bij het spelen opgelopen worden.