19 april 2024
Home » Groenlo » Onnodig verlies voor Grolse Boys

GROENLO – Grolse Boys had afgelopen zaterdag tegen PW in Enschede opnieuw met blessures te maken. Naast de afwezigheid van de gebroeders Paf en Johannes Pfeifer, haakte Zouhair Chahboune op het laatst af. Tel daar bij een feestje op vrijdagavond en een reden voor het matige spel was snel gevonden.

Er werd in de eerste helft te veel onnodig balverlies geleden, waardoor de achterhoede onder druk kwam te staan. In de 15e minuut was daardoor weer een overtreding nodig op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van PW ging strak in de hoek. Vrij snel daarna ontstond er een scrimmage voor het doel van PW, maar Grolse Boys kon daar niet van profiteren.

In de 25e minuut leverde een mooie combinatie tussen 5 spelers, slechts een rolletje op van Ronald Wagendorp. Direct daarna gaf Ronald wel een mooie pass op Khalid, die de bal echter niet voldoende onder controle kon krijgen. Na ruim een half uur spelen, ging een kopbal van Menno ten Have vanuit een corner via de paal naast.

Het tweede deel van de eerste helft werd Grolse Boys wel sterker, maar de beste kansen waren toch voor PW. Vlak voor de rust kreeg Khalid Chahboune, uit een pass weer een mooie kans, maar hij week te ver naar buiten, waardoor zijn schot voorlangs ging. In de 55e minuut kwam een strakke voorzet van PW precies op het hoofd van een aanvaller terecht, waardoor die de stand op 2-0 wist te brengen.

De verwachting was dat de wedstrijd gespeeld was en dat de voorsprong van PW misschien nog hoger zou uitvallen. Niets was minder waar. De rest van de wedstrijd had Grolse Boys het betere van het spel en was PW alleen maar aan het verdedigen. Nu ging ook de scheidsrechter een wat minder positieve rol spelen.

Door het commentaar van enkele spelers van Grolse Boys ging hij duidelijk in het voordeel van PW fluiten. Zo konden een aantal spelers van Grolse Boys in de ogen van de scheidsrechter niets meer goed doen.

In de 60e minuut kreeg Youri Groot Kormelink een geweldige kopkans voor open doel, maar hij schrok waarschijnlijk zo erg van die kans, dat hij over kopte. Een vrije trap van Maikel Nuchter kwam vervolgens bij Ronald terecht, die doorspeelde naar Khalid. Hij omspeelde de keeper van PW en maakte er 1-2 van. Daarna kopte Luc vanuit een strakke corner via de paal naast.

Tien minuten voor tijd werd Benny de Leeuwe in gebracht om Pascal Brockötter te behoeden voor een blessure. Op basis van de kansen in de tweede helft voor Grolse Boys was een gelijk spel een eerlijker uitslag geweest. Grolse Boys moet echter te veel vanuit een achterstand terugkomen en loopt daardoor eigenlijk achter de feiten aan.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Oeken op het programma en krijgt dan de kans te laten zien, wat ze waard zijn.