17 april 2024
Home » Sport » Mooie winst voor de HCW Heren op de vroege zondagochtend

Mooie winst voor de HCW Heren op de vroege zondagochtend

164

WINTERSWIJK – Op het vroege tijdstip van zondagochtend 10.15 uur, moesten de heren van HCW 1 thuis aantreden tegen de heren van Erix 2 uit Lichtenvoorde. Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben met een incompleet team stonden de heren vandaag, ondanks het vroege tijdstip, nagenoeg compleet op het veld. Waardoor er weer meer balans in het team terug te vinden was. Vandaag mocht er ook wel weer gewonnen worden na een tweetal nederlagen achterelkaar.

De wedstrijd begon aan beide kanten wat afwachtend, maar HCW wist toch een kleine voorsprong van 2 doelpunten te pakken. De gehele eerste helft kon HCW deze kleine voorsprong vast houden. Af en toe waren er wat slordigheden en er werd te weinig gebruik gemaakt van snelle tempo aanvallen. Na de rust hebben de heren er een tandje bij gezet waardoor HCW als snel met 10 doelpunten voor kwam te staan. Dit kwam mede door het tempo hoog te houden en niet mee te gaan in het langzamere tempo van de tegenstander. Hierdoor konden de heren van HCW steeds vrijer gaan handballen, waardoor er zeer mooie doelpunten tot stand kwamen vanuit alle posities; hoek, opbouw en cirkel.

Ook de keeper van HCW had enkele zeer goede reddingen waardoor de tegenstander steeds meer de moed ging verliezen. Ondanks af en toe toch nog slordig balverlies wist HCW uiteindelijk de wedstrijd met 27-13 naar zich toe te trekken. Al met al was een leuke en sportieve wedstrijd van beide kanten, waar de scheidsrechter ook een positief aandeel in heeft gehad. Nu is het zaak dit spel en positieve gevoel vast te houden voor de volgende wedstrijden.