Open Aaltense kampioenschapen Dynamic tennis


Gepubliceerd op

DINXPERLO – Zondag 20 maart a.s. vinden de open Aaltense kampioenschappen Dynamictennis enkelspel plaatst in de Eurohal te Dinxperlo. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en zullen tot circa 16.00 uur duren. De wedstrijden zijn toegankelijk voor het publiek. Spelers uit de hele regio komen naar Dinxperlo om aan deze kampioenschappen deel te nemen. Deze kampioenschappen worden georganiseerd door de Aaltense verenigingen Represta uit Dinxperlo, SSS Irene uit Lintelo en DTA uit Aalten.

Voor het publiek is het een mooie gelegenheid om met deze, nog vrij jonge sport, kennis te maken. Met name in Gelderland is deze sport bijzonder populair en ontwikkeld zich snel. Dynamictennis wordt gespeeld met een softbal, ter grootte van een tennisbal op en badmintonveld met een laag net. De sport staat bekend dat deze tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden, blessures komen nauwelijks voor. De laatste jaren begint ook de jeugd deze sport te ontdekken.

In Oost-Gelderland zijn er diverse verenigingen actief in recreatief verband maar ook in competitieverband. Wie meer wil weten over deze attractieve sport voor jong en oud kan terecht op de website van de landelijke bond: www.dynamictennis.nl of op de website van de organiserende verenigingen: www.sss-irene.nl www.represta.nl of www.ttv-atak.nl waar DTA onder valt.