Home » Sport » Oprichting Stichting trainingsgroep SSH

Oprichting Stichting trainingsgroep SSH

160

HARREVELD/GROENLO – Op dinsdag 12 april is de oprichtingsakte van Stichting Traningsgroep SSH ondertekend in het bijzijn van notaris mr. Grijsen van Notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo. De ondertekening werd verricht door Marcel Elferink (Voorzitter), Susan Domhof-Bongers (Penningmeester) en Dianne te Paske (secretaris).

Een aantal jaren geleden is er bij Stichting Survival Harreveld (SSH) een sub-bestuur opgericht ten behoeve van de jeugd. Ook de belangen van de volwassenen kwamen al snel onder de hoede van dit trainingsbestuur. Dit bestuur zorgt voor onderhoud van het bos, onderhoud van de hindernissen volgens richtlijnen van de bond, paden en de BoSSHut. De beide besturen (run-bestuur en trainingsgroepen-bestuur) opereerden onder de vlag van Stichting “SSH”.

Inmiddels zijn er twee besturen die zich inzetten voor de survivalsport. De doelstelling en activiteiten van beide besturen grenzen aan elkaar, maar toch zijn er de nodige verschillen. Ook de inkomsten en uitgaven zijn verschillend. Gezien de verschillende doelstellingen, financiële stromen en om niet voor eventuele financiële risico’s op te draaien, is in goed onderling overleg besloten om verder te gaan als twee verschillende stichtingen.

Survival is een relatieve jonge sport. Het aantal survivelaars, zowel recreatief als in wedstrijdverband is groeiende! In 1994 is in Harreveld voor het eerst een survivalrun georganiseerd. Twee jaar later werd de opgericht. Jaarlijks wordt door het run-bestuur, samen met vele vrijwilligers (veel inwoners uit Harreveld), op de 3e zondag van juni de survialrun georganiseerd.

Voor meer informatie www.ssh.harreveld.nl

V.l.n.r.-Dianne-te-Paske-secretaris-Marcel-Elferink-voorzitter-Susan-Domhof-Bongers-penningmeester-Mardine-Grijsen-Kandidaat-notaris. Foto: Marcel Houwer