Persconferentie Special Olympics en een bezoek aan de Graafschap met het G-team

Gepubliceerd op

DOETINCHEM/GROENLO – Op vrijdag 31 maart stond het dan eindelijk te gebeuren. Een team van 6 personen, bestaande uit Hans Scheinck, Yanique Veld, Ben Meuleman, Natascha Dankbaar, Niek Schovers en Rolf Meuleman reisden rond 16.30 uur af naar de persconferentie van de Special Olympics in de Vijverberg. Daar aangekomen navigeerde Hans Scheinck als een ware Tom-Tom het team feilloos naar de plaats van bestemming. Daar aangekomen sprongen gelijk Basten en Maarten Overkemping, die al waren gearriveerd, in het oog. Na de ontvangst werd het tijd om te starten met de persconferentie.

Na een welkomstwoord werd het woord genomen door de voorzitter van de Stichting Special Olympics Nederland Nationale Spelen Achterhoek 2018 en de voorzitter van Special Olympics Nederland, waarna het contract getekend werd om officieel de Special Olympics in de Achterhoek plaats te laten vinden. Ook werden de hoofdsponsoren Seesing Personeel te Lichtenvoorde en Rabobank Achterhoek bekend gemaakt. Hierna liep de spanning hoog op en werden er drie doeken te voorschijn gehaald. Op deze doeken werden de drie boegbeelden van Special Olympics 2018 onthuld: Daniël van Stichting Spindo Doetinchem, Marije van Hippisch Centrum de Achterhoek uit Ijzerlo en jawel hoor onze eigen Basten Overkemping (10!!! Jaar).

Na dit hoogtepunt volgde voor de S.V. Grol nog een hoogtepunt. Eindelijk werden de 21 sporten en de betreffende locaties bekendgemaakt waar de Nationale Special Olympics op 8,9 en 10 juni in 2018 gaan plaatsvinden. De S.V. Grol gaat het voetbal organiseren voor de Nationale Special Olympics, maar ook voor de Regionale Special Olympics op 24 juni 2017, dat bestaat uit vijf sporten. Daarnaast wordt de opening voor alle 5 sporten van de Regionale Special Olympics in 2017 op sportpark Den Elshof gehouden.

Het volgende hoogtepunt hing dan ook al in de lucht en hoe kan het ook anders, dat was natuurlijk het moment dat voorzitter Hans Scheinck het woord nam. Als een ware presentator sprak hij de aanwezigen toe, waarbij hij aangaf heel blij te zijn met de toewijzing van het voetbal aan de S.V. Grol. Hij legde uit hoe de samenwerking tot stand kwam en over het geheime overleg met wethouder Jos Hoenderboom en het tweede gesprek waarbij ook Corine Berkel (Stichting Special Olympics Nederland Nationale Spelen Achterhoek 2018 ) aanschoof. Vooral de woorden dat hij met meer vragen wegging dan hij daar kwam en dat bij de zoveelste vraag hem werd meegedeeld dat hij bij nog een vraag zelf aan het toernooi mocht deelnemen, vielen natuurlijk erg goed. Hans wilde natuurlijk ook meedelen dat wij van de S.V. Grol niet van het halve werk houden en dat er voor de Regionale Special Olympics op 24 juni 2017 dan ook maar gelijk 24 teams ingeschreven moeten worden, een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde. Of dit gaat gebeuren moeten wij nog even afwachten, maar Hans sloot dan ook zeer enthousiast af met de woorden dat er in de dagen van de Special Olympics alleen maar winnaars zijn. Vervolgens vond het buffet plaats en ging het team snel op zoek naar het G-team dat vol spanning in afwachting was om deel te nemen aan de erehaag.

Eenmaal bij het G-team aangekomen, bleken zij er heel veel zin in te hebben om het veld te betreden. Zij waren dan ook al rond 17.45 uur vertrokken vanaf sportpark Den Elshof met de spelersbus van de Graafschap. Het G-team en de begeleiders barstten van de energie door het bezoek aan de Mc Donald’s. Om 20.00 uur was het dan zover om het veld te betreden en de erehaag te vormen, en wat voor één. Een geweldig gezicht, waarbij een deel van het team met de vlag zwaaiden of hun leven er van af hing en de spelers van het G-team aan de overkant hun handen bijna kapot klapten. Hierna mochten de spelers van het G-team en de begeleiding plaatsnemen op de tribune om de wedstrijd de Graafschap – Jong PSV live te aanschouwen. Een wedstrijd die in 2-1 voor de Graafschap eindigde. Een erg leuke ervaring die de spelers en de begeleiding nog lang bij zal blijven.