Home » Groenlo » PSV wint Univé o.10 toernooi

GROENLO – Op zondag 30 november werd voor de eerste keer het Univé o.10 toernooi gehouden. PSV dat al jaren met hun o.15 team te gast is in Groenlo op het Internationale Marveldtoernooi, had besloten om voor hun weekendje weg met hun o.10 team Marveld Recreatie te kiezen als locatie. In samenwerking met de s.v. Grol is toen het idee ontstaan om op de zondag een mini-toernooi te organiseren volgens het nieuwe Twin-Games concept.

Bij Twin-Games wordt met 6 tegen 6 gespeeld op een kwart veld. Een uitbal mag worden ingedribbeld of ingeschoten, de keeper mag een terugspeelbal niet in de handen pakken en bij een doelpunt hervat de keeper het spel. Hierdoor zit er veel snelheid in het spel, hebben de spelers veel balcontacten en moeten zij veel duels aangaan. Hiermee wordt het oude straatvoetbal zoveel mogelijk nagebootst. PSV, maar bijvoorbeeld ook Vitesse, spelen dit seizoen voor het eerst in een pilot-competitie in samenwerking met de KNVB. Aan het eind van het seizoen wordt besloten of men hier mee verder gaat.

Het Twin-Games concept slaat aan, en dat was ook te merken bij het Univé o.10 toernooi bij s.v. Grol. Het publiek genoot van de prachtige acties van de allerkleinste talenten uit Nederland. Puur voetbal, veel enthousiasme en geen overtreding te bespeuren. Naast PSV dat met twee teams deelnam, bestond het deelnemersveld verder uit twee teams van Vitesse, en teams van PEC Zwolle, De Graafschap, FC Trias en s.v. Grol. De teams van FC Trias en Grol, die een jaar ouder waren, hielden zeer goed stand en pasten zich snel aan aan de nieuwe spelregels.

De wedstrijden stonden onder leiding van vier talentvolle jeugdige scheidsrechters van de s.v. Grol. Zij werden die dag bijgestaan, begeleid en gecoachd door twee ervaren ex-KNVB scheidsrechters Luuk Hoopman en Peter Nijland. Wederom een prachtige opleidings-activiteit vanuit de Kaderschool s.v. Grol, met als hoofdsponsor Univé Verzekeringen.

De kleine finale om de derde en vierde plaats ging tussen PSV team B en s.v. Grol. PSV wist in een zeer spannende wedstrijd nipt met 3 – 2 te winnen. De finale werd gespeeld door PSV team A en FC Trias. Een echte finale, waarin FC Trias het PSV zeer lastig maakte, maar waar uiteindelijk PSV team A ook hier toch met 3 – 2 wist te winnen.

Eindstand:
1. PSV team A
2. FC Trias
3. PSV team B
4. s.v. Grol
5. Vitesse team B
6. Vitesse team A
7. De Graafschap
8. PEC Zwolle