25 april 2024
Home » Groenlo » Rap en Snel turnsters presteren goed in de districtsfinale

Rap en Snel turnsters presteren goed in de districtsfinale

149

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Karlijn Krabbenborg en Rieke Huirne wisten zich namens Rap en Snel te kwalificeren voor de districtsfinale van de derde divisie. Deze wedstrijd vond zaterdag 7 februari plaats in de turnhal in Winterswijk. Voor de nummers één tot en met veertien uit deze wedstrijd was er een plek te verdienen in de landelijke halve finale van de derde divisie. In een zeer sterk deelnemersveld was het dus erg spannend wie aan de verwachtingen kon voldoen om een plek te behalen in de landelijke finale.

Junior D (29 deelneemsters)
Rieke Huirne (16e), Karlijn Krabbenborg (18e)
Tijdens de algemene warming-up was al te zien dat het niveau erg hoog lag in deze finalewedstrijd. Karlijn en Rieke leken hier even van op te kijken, maar gingen vervolgens hun eigen gang. Ze begonnen op de balk en dat valt niet mee in zo’n spannende wedstrijd. Alle technische eisen, waaraan de oefening moet voldoen, werden door beide meiden prima gehaald. Helaas hadden beiden een val waardoor 1.00 punt in mindering wordt gebracht op het eindcijfer. Het onderdeel vloer verliep vandaag prima voor Karlijn en ze scoorde dan ook een mooi cijfer. Op de sprong hebben beiden tweemaal de “half in – half uit” aan de jury getoond. Op de brug scoorde Rieke het zesde cijfer van de wedstrijd met een moeilijke en goed uitgevoerde oefening. Karlijn wist het tijdens de warming-up nog even spannend te maken door de ‘zolendraai’ meerdere malen te laten mislukken. Gelukkig wist ze tijdens de wedstrijd alles op alles te zetten om haar oefening foutloos aan de jury te tonen. Dit resulteerde voor beide turnsters in een goede eindklassering in de middenmoot van het deelnemersveld. Het wedstrijdseizoen zit er voor deze meiden nu op, dus nu lekker nieuwe elementen trainen en op naar de toestel- en verenigingskampioenschappen later dit seizoen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Rieke Huirne 11.400 11.20 10.00 11.35 43.950
Karlijn Krabbenborg 11.550 10.70 9.95 11.60 43.800