25 april 2024
Home » Groenlo » Remko Stöteler en René Molenveld vakwinnaars

Remko Stöteler en René Molenveld vakwinnaars

183

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Weer meer vis tijdens de derde IJsselCup wedstrijd

Zondag 24 juni is de 3de IJsselCupwedstrijd weer gevist. Wedstrijd toneel voor deze wedstrijd was de veerpont bij Bronkhorst. Helaas een afmelding waardoor de wedstrijdcommissie twee vakken van 6 kon uitzetten.

Door enkele deelnemers was er geoefend op het wedstrijdparcours en de vangsten waren redelijk, maar door de draaiende en harde wind waren de verwachtingen niet hoog gespannen.

Om goed zes uur waren alle deelnemers present en was er tijd voor een praatje en werden er tips uitgewisseld.

Vak A:
Rechts van de veerpont. De nummers 1, 2 en 3 van het klassement zaten bij elkaar in het vak. Goed nieuws voor de achtervolgers in het algemeen klassement. Een slechte dag kan het klassement aardig over hoop gooien. Vrijwel meteen na het begin signaal werd de eerste vis gevangen, helaas een exoot. Paar meter verder vissen en hopen dat hier geen grondels liggen. De kribben 1, 2, 5 en 6 waren niet de kribben waar je wilde zitten vandaag. Met vlagen was er beet te krijgen maar het was schrapen. Hoe anders was het in krib 3 en 4. Hier werd ook niet echt veel vis gevangen maar qua formaat hadden Remko Stöteler en Rob Beerten niet te klagen. Vincent te Braake, krib 1, wist nog een leuke barbeel te vangen. De overige deelnemers moesten het doen met wat kleinere voorn, kolblei en aardig wat grondels.

Vak B:
Links van de veerpont. Voor de meeste deelnemers was dit een “nieuw” stuk. Hier worden niet veel wedstrijden gehouden en de reden is inmiddels duidelijk. In sommige kribben heb je veel last van mosselbanken, Theo Wayerdink had hier dusdanig veel last van dat hij het voortijdig voor gezien hield. Maar toch werd er op het nieuwe stuk niet onaardig gevangen. Qua aantallen aanzienlijk meer dan in vak A en opvallend veel kolbleien (en die werden nauwelijks gevangen in vak A). René Molenveld wist een mooi aantal kolbleinen te vangen wat hem de dag winst opleverde. Alwin Bessels wist met enkele brasems een tweetje te vissen. Bennie Rooks completeert te top drie, hij was een van de weinigen die enkele bakstenen van voorns wist te vangen.

Om 12:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren in sommige kribben goed te noemen maar het zijn nog niet de vangsten waarop we gehoopt (gerekend) hadden. De laatste wedstrijd is er in totaal door 12 deelnemers 45185 gram gevangen. In vak A was dit 24100 gram en vak B 21085 gram. Na drie wedstrijden staat de teller op 103449 gram.

Uitslag 2de IJsselCup wedstrijd:
Vak A:
1. Remko Stöteler 11275 gr. 1 pnt.
2. Rob Beerten 5510 gr. 2 pnt.
3. Ivo te Kortschot 2170 gr. 3 pnt.

Vak B:
1. René Molenveld 8695 gr. 1 pnt.
2. Alwin Bessels 4425 gr. 2 pnt.
3. Bennie Rooks 3020 gr. 3 pnt.

Tussenstand IJsselCup 2018:
1. Ivo te Kortschot 14901 gr. 5 pnt.
2. René Molenveld 14433 gr. 6 pnt.
3. Rob Beerten 11434 gr. 7 pnt.
4. Remko Stöteler 18207 gr. 8 pnt.
5. Frank Bomers 9432 gr. 10 pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de vierde wedstrijd om de IJsselCup, deze wordt gevist op zondag 26 augustus, voor die tijd wordt er natuurlijk nog genoeg georganiseerd door de GHV. Zo wordt op 11 juli de tweede jeugdcompetitie wedstrijd gevist en op 24 juli de eerste vakantie viswedstrijd.

Daarnaast is het vanaf 1 juli weer mogelijk om je in te schrijven voor de oudste wedstrijd op ons programma, de wedstrijd om het Grolse Kanon. Voor meer informatie over de bovenstaande wedstrijd kun je terecht op www.visseningroenlo.nl.