23 april 2024
Home » Groenlo » Remko Stöteler wint de 4de IJsselCup wedstrijd.

Remko Stöteler wint de 4de IJsselCup wedstrijd.

174

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

De vierde wedstrijd zou eigenlijk gevist gaan worden aan de Gelderse Hoofd in Empe maar i.v.m. dijkverlegging  aan de “Voorsterklei” moest de wedstrijdcommissie uitwijken naar “de Windmolens” bij Zutphen.

Grote afwezige was Dicky Dibbets waardoor we na vandaag, hoogstwaarschijnlijk, een nieuwe klassementsleider hebben. Dit keer visten we op een strekdam i.p.v. tussen de kribben, voor enkele deelnemers een nieuwe uitdaging. Na een fikse ochtend wandeling kon er geloot worden. Na het loten naar de stek en er kon opgebouwd worden. Om “klokslag” half acht klonk het beginsignaal.

Op veel stekken waren vandaag korven tussen de 80 en 110 gram nodig, op de hogere nummers lichtere korven aangezien deze stekken aan de binnenbocht liggen. De afstand waarop je wilt gaan vissen verschilt ten opzichte van tussen de kribben, zit je tussen de kribben vaak op meer dan 30 meter te vissen, op de strekdam is een afstand tussen de 20 en 25 meter vaak prima. De manier om te vissen op een strekdam is nagenoeg hetzelfde als tussen de kribben, een groot voordeel echter is dat je kunt zien wat je buurman aan het doen is. Vangt hij meer of groter, dan even “afkijken” bij je buurman wat hij anders doet.

Vrij snel na het beginsignaal werden op de lage nummers de eerste vissen, klein van stuk,  gevangen. Hoe hoger de nummers, hoe stiller.  De vis was nog niet aanwezig. Het duurde even voordat ook hier de eerste beten te zien waren. Op de lage nummers en in het midden van het parcours zaten enkele deelnemers al aardig in de beet. Na een klein uur was,  op Andre Stokkink na, iedereen van de nul af en vingen alle deelnemers geregeld een vis.

René Molenveld dacht een mooie bonusvis aan de haak te hebben, maar na een dril van enkele minuten kwam hij bedrogen uit. Een dikke snoek had zijn zinnen gezet op de voorn. Uiteindelijk won René het van de snoek.. Remko Stöteler en René  vingen allebeide met grote regelmaat een vis, ook Silvio Geelink wist met regelmaat een mooie vis te haken. “Nieuweling” Rob Beerten, vist nu nog mee voor spek en bonen, wist in zijn allereerste wedstrijd aan de IJssel ook geregeld een visje te haken en ving een kleine 3 kilo aan vis.

Helemaal vooraan op het parcours zat Henk Geurkink, je zag of hoorde hem niet maar ook hij viste een mooie netje  voorn bij elkaar. Tussen Remko en René zat Frank Bomers ook een puike wedstrijd te vissen.. Helaas voor hem kwam hij een paar vast te zitten anders had hij nog meer gevangen.  Deelnemers die meegedaan hebben aan de Feedercursus wisten ook lekker te vangen, de cursus werpt zijn vruchten af.

Het laatste uur viel het op enkele plekken helemaal stil en was het werken om de vis te verleiden. De vis lag er nog wel alleen wisten ze het haakaas maar mondjesmaat te waarderen. Veel veranderen van aas, onderlijn, voerkorven en extra aas brengen was nodig om de laatste visjes te verschalken.

Om 12:00u klonk het eindsignaal en de weegploegen konden aan de slag.  Uiteindelijk is er door 13 deelnemers 64820 gram vis gevangen, bijna 5 kilo per persoon (dit zijn de vangsten waarvoor we naar de IJssel gaan).  Ondanks de fikse ochtendwandeling waren alle deelnemers het erover eens, een prachtig parcours waar iedereen leuk kan vissen en kan vangen. Hier gaan we de komende jaren nog vaak terug komen!

Uitslag 4e  wedstrijd IJsselCup 2015:

1 Remko Stöteler

12280

gr            
2 René Molenveld

8915

gr            
3 Frank Bomers

7610

gr            

Stand na de 4e  wedstrijd IJsselCup 2015:

1 Remko Stöteler

26255

gr  
2 Ivo te Kortschot

22000

gr  
3 Dicky Dibbets

17690

gr  

De laatste en beslissende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 4 oktober aan de Bakerwaardseweg te Baak. De verschillen lijken aardig groot maar deze wedstrijd wordt er  in-  en uitstroom gevist, er is dus nog van alles mogelijk. Remko heeft de beste papieren maar hij mag, net als Dicky, uitstroom plaats gaan nemen. De vissers die instroom vissen hebben een voordeel ten opzichte van de uitstroom vissers.

LET OP, i.v.m. de zonsopkomst is het loten om 07:30 uur i.p.v. 06:30 uur en wordt er gevist van 08:30 uur tot 13:00 uur.

Eerst volgende GHV competitiewedstrijd wordt gevist op 27 september aan de Grolse gracht. Ook hier is het nog erg spannend. De top zes zit aardig dicht bij elkaar en met nog twee wedstrijden te gaan (en het feit dat het minste resultaat komt te vervallen) kan er nog van alles gebeuren.

WinterCup:
De 33ste editie van de WinterCup zit er weer aan te komen. Dit keer wordt er gevist aan de Oude IJssel te Eldrik (13 december en 17 januari) en het Beneden Kanaal te Eefde (1 november, 15 november, 21 februari en 13 maart ). Opgeven voor de WinterCup kan bij  Henk Migchielsen of Frank Bomers of via wintercup@visseningroenlo.nl” >wintercup@visseningroenlo.nl. Als je je via mail aanmeldt krijg je een auto reply met daarin het rekening nummer waar je het inschrijfgeld (€20,-) op kunt overmaken. Betaal je liever contant dan kun je voor aanvang van de eerste wedstrijd het geld geven aan Henk Migchielsen.