René Molenveld wint de eerste wedstrijd na het zomerreces.

Gepubliceerd op

De vakanties zijn voorbij en het goede aan de IJssel seizoen begint!
Zondag 8 september is alweer de 4de IJsselCup wedstrijd gevist. Voor de meesten ruim een maand zonder wedstrijden aan de IJssel maar oefenen dat hebben de deelnemers wel gedaan. Met wisselende resultaten. Wat opviel is dat er de laatste tijd redelijk wat, en grote, barbeel gevangen wordt. Hoe zou dat tijdens de 4de wedstrijd uitpakken? Net als de vorige twee wedstrijden werd er weer op twee locaties gevist, vak A het Ganzenei en vak B de Windmolens. Deze wedstrijd helaas twee afmeldingen, waardoor we ieen vak van acht en een van zeven konden noteren.

Zoals wel vaker, zeg maar altijd, was iedereen ruim voor het loten aan de waterkant (sommigen zelf 40 minuten voor aanvang van het loten). Tips inwinnen en vooral een beetje “dom ouwehoeren” om te tijd te verdoen.  De wedstrijdcommissie, met behulp van enkele vrijwilligers, waren net voor half zeven klaar met het uitzetten en er kon dus geloot worden. Wederom hadden ze de nummers ruim uitgezet, iets wat door iedereen gewaardeerd werd. Terwijl de het laatste nummer nog getrokken moest worden waren de eerste deelnemers al onderweg naar de gelote stek, de heren waren super gretig. Niet verwonderlijk want de maanden september en oktober staan normaliter garant voor goede vangsten, zou dat deze wedstrijd ook weer het geval zijn?

De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Vol goede moed opbouwen dus, goed peilen en een keuze maken op welke afstand te gaan vissen. Eenmaal de afstand gevonden werd er gezorgd dat dat alles binnen handbereik was, je wilt niet van de koffer omdat blijkt dat je wat vergeten bent (kan je net die ene vis kosten). Nog even een laatste kop koffie en wachten op het beginsignaal. Om exact half acht werd het beginteken gegeven en de goed gevulde korven vlogen naar de gekozen afstand, het grote wachten was begonnen.

Vak A: Ganzenei.
Net als de voorgaande wedstrijden waren de vangsten beter dan bij de windmolens. Vanaf het beginsignaal zat bijna iedereen in de vis, Ook bij de andere deelnemers duurde het niet lang voordat de eerste vis de weg vond naar het leefnet. Met name op de laagste nummers, stroomafwaarts, was het goed vertoeven. In een rap tempo werd er gevangen. Veel voorn en enkele mooie windes. Verder stroomopwaarts werd het langzaam beter, al werd de vis met vlagen gevangen. Zo ving je drie vissen in 5 minuten en daarna was het lang wachten voordat er weer een aanbeet volgde. De vis op de stek houden was lastig, veel aas blijven brengen dus. Ook het variëren met het rollend of blokkend vissen leverde niet de extra vis op, blokkend vissen zorgde voor de meeste vis, rollend werd er af en toe een visje gevangen.

Vak B: Windmolens.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was de vis nu wel aanwezig, Ook hier zaten de deelnemers vanaf het beginsignaal in de vis. De vis op de plek krijgen was redelijk eenvoudig maar de kunst is ze op de stek te houden, en dat lukte niet op alle nummers. Opvallend was dat niet de kop en staart het best in de vis zat, maar midden in en net naast de staart. Het grootste gros van de vis werd op mais gevangen, maar veel veranderen van aas en constant aas brengen zorgde ervoor dat de iedereen lekker konden vangen.

Om 12:00 uur werd duidelijk of de hooggespannen verwachtingen uit zijn gekomen of niet. De vangsten bij de Windmolens waren aanzienlijk beter dan tijdens de laatste wedstrijden, bij het Ganzenei werd wederom goed gevangen. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd werd er ook grove voorn, winde, platten en enkele barbelen gevangen.

Er is door de 15 deelnemers 169680 gram gevangen. In vak A was dit 94400 gram en vak B 75280 gram. Na vier wedstrijden staat de teller op 397865 gram!

Uitslag 4de IJsselCup wedstrijd 2019:

VAK A
1. Henk Geurkink 23005 gr. 1 pnt.
2. Remko Stöteler 21450 gr. 2 pnt
3. Ivo te Kortschot 13230 gr. 3 pnt
VAK B
1. René Molenveld 26000 gr. 1 pnt.
2. Rob Beerten 16500 gr. 2 pnt
3. Rob te Braake 10100 gr. 3 pnt

 

Tussenstand IJsselCup 2019
1. René Molenveld 48775 gr. 6 pnt.
2. Remko Stöteler 63320 gr. 7 pnt
3. Ivo te Kortschot 37580 gr. 12 pnt

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd staat gepland op zondag 22 september, het parcours word dan uitgezet aan het Ganzenei.

Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.