19 april 2024
Home » Groenlo » René Molenveld wint laatste wedstrijd

René Molenveld wint laatste wedstrijd

170

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Afgelopen zondag is de derde WinterCup wedstrijd, en de laatste competitiewedstrijd 2014, gevist aan de Oude IJssel. Voor het eerst worden er tijdens de WinterCup wedstrijden aan de Oude IJssel gevist en wel en wel aan de Beemsterweg te Eldrik. Na een reis van een klein half uur en een wandeling van ongeveer 5 minuten stonden de deelnemers aan het schitterende parcours.

In de wintermaanden wordt hier vaak gevist en geregeld ook zeer goed gevangen. Met name de voorn laat zich in het begin van de winter veelvuldig zien. In de weken voorafgaand aan de derde wedstrijd waren de vangsten zeer wisselend. Twee weken geleden kon je veel en grote voorn vangen maar de vangsten van afgelopen week waren niet om over naar huis te schrijven. Reden.. Nachtvorst, volle maan en wisselend weer .. zeg het maar?

De wedstrijdcommissie had een mooi parcours uitgezet met veel ruimte tussen de deelnemers. Na het wel bekende praatje werd er geloot en togen de deelnemers naar de gelote stek. Het had de afgelopen dagen behoorlijk geregend wat er voor zorgde dat het aardig stroomde.

Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Op één visser na pakte iedereen de feeder of de winkle picker. De feeder visser kozen voor redelijk licht materiaal, korfjes van maximaal 50 gram voorzien van dunne lange onderlijnen (10/100ste of 12/100ste) voorzien van kleine haakjes (haak 16 of 18). De vaste stok visser, Ivo te Kortschot, moest het randje op ongeveer 13 meter zien te vinden en daar het voer (schraal en rijkelijk voorzien van hennep en casters) laten zakken. De feeder visser moesten een mooie schone plek (liefst een “kuil”) zien te vinden ergens tussen de 15 en 45 meter. Waarom schoon..? In deze “kuilen” wil het nog wel eens voorkomen dat er veel blad en troep ligt en dat zorgt ervoor dat je vast kunt komen te zitten en dat je geregeld zooi aan je lijn hebt.

Andre Stokkink wist vrijwel meteen na aanvang wedstrijd een visje (baarsje) te vangen, klein van stuk, maar toch Andre is van de nul af. Het zou een moeizaam eerst uur worden…! Er werd geregeld iets gezien wat op een beet leek, maar deze waren zo minimaal dat je deze niet wist om te zetten in vis. Na een uur werden ook de eerste vissen gevangen aan de vaste stok, terwijl het voor de meeste feeder vissers nog steeds sappelen was. Het zonnetje kwam er door en dit was een blijkbaar het teken voor de vis om actiever te gaan azen. De beten op de feeder werden feller waardoor de beten ook te verzilveren waren. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er steeds beter gevangen en ook de gewenste brasems kwamen boven water. Om 12 uur klonk het eindsignaal en kon de weegploeg zich opmaken om de vangst te wegen. Staat Henk Migchielsen na de derde wedstrijd nog steeds aan kop..?

Uiteindelijk is er door de negen deelnemers, drie deelnemers hadden zich netjes afgemeld zo als het hoort, 9160 gram vis gevangen. Niet echt super, maar toch een leuke uitslag waardoor het stand dichter op elkaar schuift, tussen de nummer 3 en 8 zit ‘maar’ 405 gram!! Dit beloofd wat voor het de tweede helft van de WinterCup editie 2014/2015.

Eindstand derde wedstrijd:
1. René Molenveld 1850 gram
2. Theo Wayerdink 1760 gram
3. Andre Stokkink 1520 gram

Tussenstand na drie wedstrijden:
1. Theo Wayerdink 3000 gram
2. Remko Stöteler 2155 gram
3. René Molenveld 1850 gram

Eerste volgende wedstrijd om de WinterCup, en tevens de eerste GHV competitiewedstrijd uit een reeks van 21 competitiewedstrijden in 2015, wordt gevist op zondag 18 januari en weer aan de Beemsterweg te Eldrik, hopelijk is de vis dan helemaal ‘los’.

Oliebollenwedstrijd
Maar eerst organiseert de GHV nog de Oliebollenwedstrijd en wel op zondag 28 december, deze wordt ook gevist aan de Beemsterweg te Eldrik. Inmiddels staat de teller op 17 deelnemers, en het maximale aantal dat we kwijt kunnen is 25. Wil je meedoen, wees er door een mail te sturen naar oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl, VOL = VOL!!

Loten tussen 07:30 uur en 07:45 uur aan de waterkant en er wordt gevist van 09.00 uur tot 13.00 uur. Inleggeld (€5,- p.p.) is prijzengeld (1 op 3).

Nieuwjaarsreceptie
Ook in 2015 organiseert de Groenlose Hengelsportvereniging i.s.m. René Bomers Hengelsport weer een nieuwjaarsreceptie en wel op woensdag 7 januari. De nieuwjaarsreceptie begint 20:00 uur en iedereen is van harte welkom. De locatie is , net als voorgaande jaren , Hengelsportspeciaalzaak René Bomers, Winterswijkseweg 18, 7141 DN Groenlo.

Dit jaar hebben we Jan Willem Nijkamp als spreker weten te strikken. Jan Willem is een feederspecialist bij uitstek en hij gaat ons het een en ander vertellen over het feederen. Afgelopen jaar wist hij de prestigieuze Grand National (een 4 daagse op de IJssel) met overmacht te winnen.

Het Bestuur van de GHV wenst iedereen een Gelukkig Kerstfeest en een voorspoedig en succesvol (visrijk) 2015.