Home » Eibergen » René Molenveld wint ook aan de Berkel.

EIBERGEN/GROENLO – Het was koud afgelopen zondag tijdens de 5de WinterCup wedstrijd aan de Berkel te Eibergen, en gelukkig voor de deelnemers stroomde het aardig. Het zonnetje scheen, dus dat maakte de kou weer goed. De Berkel in Eibergen is geen onbekend terrein voor de meeste van de deelnemers. Hier valt, als het stroomt, wel een visje te vangen. Vol goede moed werd de uitrusting uit de auto gehaald en alvorens er overgegaan werd naar de orde van de dag werd er weer een praatje gemaakt voorzien van een borreltje (bedankt Theo).
De wedstrijdcommissie had het parcours meer richting de fietsbrug uitgezet met ongeveer 25 meter tussen de deelnemers.

Net als de voorgaande wedstrijd greep iedereen weer naar de feeder, na 1 uur voorbereiding klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Geen al te secure aanpak deze keer. De Berkel stroomde dusdanig dat korven tot  max 50 gram gebruikt moesten worden om het aas rustig aan de grond aan te kunnen bieden. Wel wederom dunne onderlijnen met niet al te grote haken. Na het werd de onderlijn er aangeknoopt en voorzien van maden en of casters en kon het wachten beginnen.

Na een half uur was het nummer een in het klassement, René Molenveld, die een klein brasempje ving, niet veel later gevolgd door Ivo te Kortschot. René had vandaag gekozen voor een andere aanpak en heeft in het begin veel voer gebracht daar waar de andere deelnemers mondjesmaat voer naar de stek brachten. Deze keuze bleek achteraf de juiste te zijn geweest. Tot goed 10 uur wist René nog twee vissen te haken.  Het zonnetje verdween achter de wolken en de zuidwesten wind nam toe in kracht waardoor het ineens minder ‘aangenaam’ was. Hierdoor bleef het angstvallig stil, her en der werd nog een beet gezien maar deze beten waren niet te verzilveren.

Om 12:00 uur kon dan de stand opgemaakt worden, er is door de twee deelnemers 2645 gram vis gevangen, helaas hebben de overige deelnemers geen vis ter weging aan kunnen bieden.

Door deze uitslag is René Molenveld zo goed als zeker de nieuwe kampioen van de 32ste editie van de WinterCup. We hebben nog een wedstrijd te gaan maar de voorsprong is dusdanig groot, bijna vijf kilo op de nummer twee, dat we waarschijnlijk René voor aanvang van de wedstrijd al kunnen feliciteren.

Eindstand vijfde wedstrijd:

1. René Molenveld 2350 gram
2. Ivo te Kortschot   295 gram

 

Tussenstand na vijf wedstrijden:

1. René Molenveld 11025 gram
2. Remko Stöteler   6185 gram
3. Theo Wayerdink   4185 gram

 

De laatste en beslissende wedstrijd om de WinterCup 2014/2015 wordt gevist op zondag 22 maart en niet aan de Gracht maar aan het Twentekanaal te Lochem (Intratuin). De deelnemers wilden graag ook de laatste wedstrijd nog kans hebben om een visje te vangen en hebben in onderling overleg besloten uit te wijken naar het Twentekanaal omdat de kans om wat te vangen in het Twentekanaal groter is dan in de gracht.

Feestavond/ Prijsuitreiking:
De prijsuitreiking van de 32ste editie van de WinterCup  zal gehouden worden op zaterdag 28 maart om 20:00u bij Café de Kroon (Frielink). Evt. aanhang (of leden van de GHV die niet mee hebben gevist ) zijn van harte welkom en voor het luttele bedrag van €20,- kunnen ze aanschuiven aan het overheerlijke warm en koud buffet en genieten van een gezellige feestavond.