Home » Lichtenvoorde » Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek

Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek

216

VRAGENDER – De 14-jarige Sterrehof’s Tamino, het springpaard dat in 2012 bijdroeg aan olympisch teamzilver voor het Nederlands springteam en in 2013 aan de zege in de landenwedstrijd op het prestigieuze CHIO Aken, maakt zijn internationale rentree dit weekend op Jumping de Achterhoek in Vragender. De zoon van Numero Uno, die jarenlang tot de beste springpaarden van de wereld behoorde, doet met Marc Houtzager mee in de rubrieken op 1.30m niveau. Het is het eerste internationale optreden weer sinds vorig jaar zomer.

“Tamino liep een blessure op jammer genoeg. Omdat hij al wat op leeftijd komt, hebben we extra veel tijd genomen om dit te laten genezen en sinds maart ben ik ‘m weer aan het trainen. Ik heb hem inmiddels een paar rondjes om de kerk gereden en nu dus weer internationaal. Nog niet in de hoogste rubrieken, dat heeft tijd nodig, maar ik heb hem graag mee!”, vertelt Marc Houtzager.

In totaal neemt de Drentenaar vier paarden mee, waaronder de in de Achterhoek geboren Bylou, zoon van de ‘Radstake-hengst’ Phin Phin. Bylou werd gefokt door Harry Huls uit Silvolde.

Jumping de Achterhoek op Paardensportcentrum Lichtenvoorde begint morgen, donderdag 4 december, met de eerste CSI1* en CSI2* rubrieken. Gezien het grote aantal deelnemers in de internationale rubrieken is het Masterspringen op zaterdagavond uit het programma geschrapt, zodat er voor iedereen de mogelijkheid is om gezellig wat na te praten en te drinken. Thomas Berger treedt rond half 12 ‘s avonds op, waarna de feestavond voortgezet wordt door een DJ.

Voor meer informatie www.jumpingdeachterhoek.nl