Home » Sport » Ruime bekeroverwinning Grol op AD ‘69

AALTEN – Op zondag 1 september stond voor Grol de eerste bekerwedstrijd op het programma, uit naar Aalten tegen 4e klasser AD ’69.

Grol begon in de opstelling van vorig seizoen. De jeugdspelers bevonden zich op de bank. Grol startte voortreffelijk.  Al na vijf minuten scoorde Mart Zieverink de 0 – 1. Een knap schot laag in de hoek. Het leek een gemakkelijke middag te worden. Maar men liet AD ’69 in de wedstrijd komen en het spel aan Grolkant werd rommelig. Na twee reddingen achterin scoorde Jeroen Scholten van AD ’69 bij de derde kans van dichtbij dan toch de gelijkmaker: 1 – 1.

In de rest van de eerste helft gebeurde er weinig, alleen een schot van Mart Zieverink op de keeper na een mooie uitgespeelde aanval van Grol.

In de tweede helft bracht Sander Hoopman vijf wissels in. Dit had een zeer positieve invloed op het spel. Het werd creatiever, sneller en minder voorspelbaar. Daardoor creëerde men voor zichzelf zeer veel ruimte en de nodige kansen. En dit leverde een aantal zeer prachtige doelpunten op. Michel Kamphuis stuurde op links Luc Berentsen weg, die met een mooie voorzet Wouter Rexwinkel wist te bereiken die de 1 – 2 binnenkopte. Binnen een minuut volgde ook de 1 – 3. Na een handig doortikje van Luc schoot Tycho Riteco hard diagonaal in de kruising. Mart Zieverink maakte de 1 – 4 en 1 – 5 en daarmee dus een hattrick. Een kopbal van Thomas Porskamp over de keeper werd van dichtbij binnengetikt door Mart. De 1 – 5 was een beauty. Vanuit de draai werd de bal vanaf de 16-meter lijn loeihard in de kruising geschoten.

AD ’69 kon daar in de tweede helft weinig tegenover zetten. Jeroen Scholten draaide nog wel een mooie bal bekeken in de kruising bij Wessel Baarslag. In de laatste minuut besliste Tycho Riteco de eindstand op 2 – 6 met een wippertje over de keeper.

Na een goede tweede helft een mooie ruime uitslag voor Grol 1 en een goed begin van de bekercompetitie.

Basisopstelling Grol: Wessel Baarslag, Mart Willemsen, Thomas Porskamp, Ramon Landewers, Myron Baten, Dudu, Luc Berentsen, Roel Bruinis, Michel Kamphuis, Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel.

Wissels in tweede helft: Remco Everink, Yordi Rupert, Quint Kristen, Tycho Riteco en Teun Pasman.

Geel: AD ’69: 2x en Grol: Dudu