RunVisionloop door buitengebied

Gepubliceerd op

WINTERSWIJK – Op zondag 15 maart houdt atletiekvereniging Archeus alweer de 27e editie van haar jaarlijkse voorjaarsloop. De voormalige Engelse Mijlenloop was vorig jaar met de komst van een nieuwe hoofdsponsor al omgedoopt tot de RunVision mijlenloop en ondergaat dit jaar nog een wijziging. Door de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Vredenseweg, heeft de organisatie besloten de Engelse mijlen in te wisselen voor exacte meters en kilometers. Het parcours voert nu door de fraaie buurtschap Henxel.

De diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. Start en finish zijn op de nieuwe atletiekbaan op de Hunenbulten. Het parcours gaat door het prachtige buitengebied langs de Vredenseweg, over de Schaapsweg, Kobstederweg, Jachthuisweg en tot slot weer de Vredenseweg. De 5 km-lopers leggen de ronde een keer af, de 10 km twee keer en de 15 km drie keer. De Rabo kidsrun zal volledig op de nieuwe locatie plaatsvinden. Dit maakt het voor de jongste atleten en supporters nog leuker.

Het programma van de RunVisionloop ziet er als volgt uit: 13.15 uur: 800 meter Rabo kidsrun t/m 9 jaar, 13.30 uur: 1500 meter Rabo kidsrun t/m 15 jaar en 14.00 uur: 5, 10 en 15 km prestatieloop. Inschrijven kan via de site www.av-archeus.nl tot en met 13 maart op de pagina Voorinschrijving RV-Loop of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine op sportcomplex de Hunenbulten