Home » Groenlo » SC Bemmel – S.V Grol 2-2

S.v. Grol begon gehavend aan de uitwedstrijd tegen SC Bemmel. Zowel Lennard Walterbos, Michel Kamphuis en Mart Zieverink raakten afgelopen zondag tegen De Zweef geblesseerd en konden niet meedoen. Daardoor begon Grol met Rick Arink, Christian Pillen en Mathijs Warnar in de basis en had coach Jos Heutinck gekozen voor een 3 – 5 – 2 opstelling. Ook SC Bemmel was gehavend en miste de gehele achterhoede.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende 1 minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van een gewaardeerd sponsor van SC Bemmel.

Door alle wisselingen speelden beide ploegen zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Over en weer werd er onzorgvuldig gespeeld en waren er veel fouten. De wedstrijd verliep zeer rommelig en er waren veel blessure behandelingen nodig.

De eerste kansen waren voor Bemmel, maar gelukkig voor Grol werd het eerste doelpunt na twee minuten terecht wegens buitenspel afgekeurd en ging Ricky Houterman onzorgvuldig met zijn eerste kans om. Even later was het Thomas Porskamp die namens Grol iets terug kon doen, maar de bal belandde op de paal. Daarna was het toch weer Bemmel die het heft in handen nam. Hamdi Tasgi en Rob Vonk waren echter niet scherp genoeg. Vrij onverwachts was het dan ook toen Grol op 0 – 1 voorsprong kwam. Jelle Kornegoor kopte een mooie voorzet van Kai Ordelmans prachtig door in de verre hoek. Grol hield daarna behoorlijk stand, maar gaf de behendige Nick Reijmers na een half uur toch te veel ruimte, waardoor hij met links verwoestend kon uithalen en de 1 – 1 kon aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud of scheidsrechter Barrett ging door zijn enkel. Het was even onzeker of de wedstrijd uitgespeeld kon worden, maar na een blessurebehandeling van een kwartier, kon Barrett toch verder. Zijn concentratie was echter niet meer 100%, want nadien volgden enkele twijfelachtige beslissingen. De eeste werd Grol fataal. Sander Nijhoff verloor de bal op het middenveld, maar hievoor had Bemmel wel een overtreding nodig. Barrett liet echter doorspelen en Ricky Houterman scoorde hieruit de 2 – 1.

Bemmel ging door, kreeg steeds meer ruimte en leek de wedstrijd niet meer weg te geven. Trainer Heutinck bracht enkele wissels in en Tim Peters werd naar de spits doorgeschoven. Het spel van Grolkant was niet best, maar Grol liet in ieder geval zien nog een punt te willen pakken. Vlak voor tijd werd Tim Peters onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar Barrett vond dit geen overtreding. Even later, inmiddels in blessuretijd, stompte Bemmel keeper Tom Hafkenscheid de bal weg en raakte daarbij ook Sander Nijhoff. Barrett was resoluut en besloot, zeker tot verrassing van de Bemmel aanhang, Grol een penalty te geven. Wouter Pillen verzilverde deze overtuigend en bracht de eindstand daarmee op 2 – 2.

Een mooi punt voor Grol en inmiddels het zevende gelijkspel in deze competitie. Door de overwinning van TVC ’28 op Luctor et Emergo, staat Grol op de helft van het seizoen op de 11e plaats, een plek die na-competitie op zou leveren aan het einde van het seizoen. Grol moet dus de tweede helft van het seizoen zeker nog aan de bak. Te beginnen op zondag 25 januari tegen concurrent Rheden. Maar eerst kan men de winterstop goed gebruiken voor het herstel van het grote aantal geblesseerde spelers.