20 april 2024
Home » Sport » Spannende strijd aan de Grolse stadsgracht

Spannende strijd aan de Grolse stadsgracht

157

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Tijdens de laatste wedstrijd in het kader van de Grachtencompetitie was de spanning te snijden. Met nog vele kanshebbers op de eindoverwinning was het bij de loting meteen al spannend. De grote vraag was ‘Hoeveel kanshebbers komen samen in 1 vak te zitten?’ Dat hield elkaar redelijk in evenwicht. Er was door de wedstrijd commissie gekozen voor 2 vakken te weten Kloostertuin en het vak Halve Maan/ Geitenkamp.

De wedstrijd
Doordat het later licht is werd er een uur later gestart dan normaal. Nadat om 9.00 uur het beginsignaal had geklonken werden al snel de eerste vissen gevangen. Maar ook werd al snel duidelijk dat in het vak Kloostertuin iedereen goed vis kon vangen. In het andere vak was dit een stuk minder. Niemand van de kanshebbers op de eindoverwinning werd vakwinnaar. Deze eer viel te beurt voor Michael Drees (vak Kloostertuin) met 74 vissen die een totaalgewicht hadden van 1645 gram. In het vak Geitenkamp/ Halve Maan was het Karl-Heinz Drees die met 32 vissen en 570 gram de overwinning in het vak opeiste. In totaal zijn er 657 vissen gevangen en die wogen samen 13 kilo en 990 gram.

Prijsuitreiking
Wie uiteindelijk kampioen is geworden zal pas op de feestavond bekend gemaakt. Deze feestavond met een geweldige bingo wordt gehouden op zaterdag 12 november in het clubhuis van de Grolse Boys en begint om 20.00 uur. De feestavond is toegankelijk voor alle leden van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Deze avond worden de prijzen uitgereikt van 3 competities te weten: Grachten- en Vrije Hengel Competitie en de IJsselcup. De bingo wordt uiteraard weer verzorgd door Guus te Molder. Geef je snel op via feestavond@visseningroenlo.nl. Vanaf 19.00 uur kunnen de vleesschotels worden opgehaald door degene die niet op de feestavond komen. Niet opgehaalde vleesschotels gaan weer in de bingo.

Laatste grachtenwedstrijd
Op zondag 20 november organiseert de Societeit Grolse Wanten de 4e Grolse Wanten wedstrijd. De Groenlose Hengelsport Vereniging helpt met de organisatie en beschouwt deze wedstrijd als de afsluiting van het visseizoen op de Grolse stadsgracht.

Opgave voor deze leuke viswedstrijd kan via: grolsewanten@gmail.com