ssa Grolse Boys 3 verliest in eigen huis

GROENLO – Onder winterse weersomstandigheden wordt er om 14:00 uur afgetrapt. De wedstrijd begint voor de Boys goed. Na een kleine 8 minuten moet de doelman van Winterswijk tot twee keer toe handelend optreden na schoten van Menno ten Have.

Na een kleine twintig minuten neemt Winterswijk langzaam aan het initiatief. De jonge ploeg komt beter in zijn spel en de Boys heeft steeds meer moeite om onder de druk uit te komen. Na een verre uittrap schampt Martijn vd Wiel de bal met zijn hoofd waardoor de medeverdedigers verkeerd staan en heeft de rechtsbuiten vrije doorgang naar het doel en weet de bal langs doelman Barry Janssen in de verre hoek te schieten, 0-1. Barry speelde de eerste helft wat ongelukkig en bij een corner zat hij er niet goed bij en valt de bal voor de voeten van een speler van Winterswijk die van dichtbij weet binnen te schieten, 0-2.

Grolse Boys doet zijn best maar het wil niet echt lekker lopen wat mede een verdienste is van Winterswijk. De druk blijft op de verdediging staan en na een dieptepass is het Yordi van Lochem die aan de noodrem trekt. De toegekende strafschop wordt onhoudbaar binnen geschoten, 0-3. Voor de rust valt zelfs de 0-4 na wederom knullig verdedigingswerk aan de zijde van de Boys.

In de rust probeert interim leider Barry de boel wat op te peppen voor de tweede helft, dit is met deze ruststand tegen de koploper natuurlijk lastig. Ondanks dat begint Grolse Boys de tweede helft goed. Winterswijk heeft de touwtjes wat laten vieren en  de Boys komt wat meer aan het rondspelen toe. Zo is het 5 minuten na de rust dat er bij Winterswijk aan de noodrem wordt getrokken en weet Menno ten Have de strafschop te benutten, 1-4.

Hierna pakt Winterswijk toch het initiatief weer op. Toch weet Grolse Boys in deze fase goed mee te komen. Zo zijn er aan beide zijden kansen te noteren. De beste kansen zijn er voor Winterswijk. Doelman Barry heeft zich wat kunnen herpakken en weet met een aantal goede reddingen de spelers van Winterswijk van het scoren af te houden. Echter in de 80ste minuut verliest Grolse Boys toch zijn weerstand en weet Winterswijk met een mooie aanval een prachtig doelpunt te scoren, 1-5.

Hierna is het voor Winterswijk vrij makkelijk om uit te lopen naar 1-7. Wij feliciteren Winterswijk 4 met deze terechte overwinning en hoogstwaarschijnlijk ook het kampioenschap.

De komende twee weken zijn wij vrij om daarna weer een thuiswedstrijd te spelen op 4 mei. Tot dan!
Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.