Home » Sport » Sterke start young riders carrière voor Lisa Everts

Sterke start young riders carrière voor Lisa Everts

221

VRAGENDER – Enschedese amazones, een Noorse amazone en Belgische ruiters voerden de ererondes aan op de eerste dag van Jumping de Achterhoek in Vragender. Vlak nadat de Enschedese Lisa Everts de rubriek voor young riders op 1.40m niveau won, was plaatsgenoot Valerie Vaanholt de winnares van de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse L.

Valerie Vaanholt ontvang van Louis Venhorst en dochter Angelique een waardecheque voor twee ton aan Duits kruidenhooi. Foto FotoTrailer

Het eerste weekend van Jumping de Achterhoek staat in het teken van internationale jeugdrubrieken en daarvoor zijn 270 paarden en pony’s ingecheckt. Lisa Everts heeft er maar één bij zich, maar wel een heel goede. Ze won de PSC Lichtenvoorde Prijs met Archem B (v. Sam R) met een dijk van een barragerit.

“Het was geen heel simpel parcours, wel super eerlijk gebouwd door Jos Brinkman. Ik vind het hier echt super mooi, echt heel cool. Het losrijden is fijn en de piste is groot, ondanks dat er nu een VIP tribune in staat. Ruiters die niet beter weten, zullen het niet merken dat de ruimte in de ring daardoor iets kleiner is dan anders.”

Met Archem B, haar enige concourspaard op dit moment, debuteerde Lisa Everts vanmiddag bij de young riders en de overwinning smaakt naar meer. “Als het zo door blijft gaan, wil ik van de zomer graag wat mooie wedstrijden met hem rijden!”

Er waren Belgische zeges voor Michael van den Bosch met Uran (v. Rupie Star) en Boy-Adrian van Gelderen met Be Cool (v. Vanoverbeek) op 1.35m niveau. In de rubriek op 1.30m hoogte won de Noorse Julie Bergem met Tiffany (v. Levisto).

Ook spannende sport was er in de L-finale om de Louis Venhorst Fourage Trophy met deelnemers uit Gelderland en Overijssel. Valerie Vaanholt ging als eerste van start in de barrage en dook na hindernis twee niet rechtsaf, maar linksaf om zo snel mogelijk bij de volgende hindernis te komen. Dat deden de meesten haar niet na en aan het eind was zelfs met dat trucje niemand in staat om de 17-jarige amazone en haar Armani (v. Wolfgang) te kloppen. Joanne Kral kwam nog het dichts in de buurt met Coco Chanel RV (v. Silverstone). De derde deken ging naar Julian Kok met de vijfjarige Everytime EBH (v. Diamant de Semilly).

Als extra prijs won Valerie Vaanholt twee ton aan Duits kruidenhooi, beschikbaar gesteld door Louis Venhorst Fourage. “Dus als mijn paard straks heel dik is, dan weet je waarvan”, lacht de tweevoudige Twente Cup winnares bij de pony’s. Voorlopig heeft ze genoeg hooi, aangezien Armani haar enige paard is.

Vrijdag, worden er maar liefst acht rubrieken verreden. Klik hier voor het programma: www.jumpingdeachterhoek.nl/programma-2014.