Home » Sport » Succesvolle start wedstrijdseizoen op PSC Lichtenvoorde

Succesvolle start wedstrijdseizoen op PSC Lichtenvoorde

158

VRAGENDER – Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde is op woensdag 30 september van start gegaan met het indoorwedstrijdseizoen. Tijdens het Ruitersportland Midweek Springen kwamen zo’n 250 springruiters in actie, verdeeld over een ochtend- en een middaggroep. In de hoogste rubrieken wonnen Willem Greve en de Britse ruiter Mark Bunting.

Willem Greve won het ZZ met de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (v. Larino) en was tweede in het Z met Heechiems Cirsina VDM (v. Baloubet du Rouet), achter Nuri Dijks op Hisaura van ‘t Heike (v. Tamura van ‘t Heike). De klasse B, L en M werden in de eerste groep gewonnen door respectievelijk Dagmar Athemer-Keizers op Secret Love (v. Arizona), Ester Blekkink op El Vigo (v. Ukato) en Gelmar Gosselink op Clarence (v. Clearway).

In de tweede groep won Mark Bunting de gecombineerde klasse Z/ZZ met Calvaro B (v. Calvaro Z) en werd hij tweede in het M met Cashmere (v. Clarimo). Het was Julian Kok met Flauwekul (v. Padinus) die het M wist te winnen. Winnaars in de klasse B en L waren Marliek Snuverink op Duncan (v. Phin Phin) en Janet Holmberg met Floret (v. Zurich).

Dressuur
Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober waren er dressuurwedstrijden. De hoogste score van het weekend van 210 punten werd in de klasse B gerealiseerd door Karin Schurink met Famora K (v. Vivaldi). De andere B-proef werd gewonnen door Jade Woeltjes, die 206 punten scoorde met Daddy Cool.

In de klasse L1 wonnen Carla Wiekenkamp (189 punten) met Amy’s Latina (v. Skydancer) en Kim ter Bogt (193) met Faiza (v. Fürst Piccolo). In de klasse L2 wist Monique Jacobs met Faldo P (v. Tango) beide proeven te winnen met 197 en 196 punten.

M1-winnaars waren Leila Sticker (200 punten) met Fieldmaster (v. Ampere) en Veronique van Beukelen (190) met Experience (v. Voice). In het M2 zetten Anne-Quirine Kerssenberg (202) met Eduardo (v. Ehrenpreis) en Sylvie Rikkers (196) met Don Diablo (v. Spielberg) de winnende scores neer.