19 april 2024
Home » Groenlo » Turnsters Rap & Snel presteren goed in de regio- en districtsfinales!

Turnsters Rap & Snel presteren goed in de regio- en districtsfinales!

210

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Na de voorrondes mochten de beste turnsters uit de regio (Gelderland) en het district (Gelderland en Overijssel) nog 1 keer laten zien wat ze kunnen. Op zaterdag 13 mei vond de regiofinale 5e divisie plaats. Aan deze wedstrijd hebben Mirthe, Sjuul, Irsa, Noor, Fem, Eva en Lisa deelgenomen. Daarnaast vond op 20 mei de districtsfinale van de 4e divisie plaats, met Sem en Emma als deelnemende turnsters van Rap & Snel. Beide wedstrijden werden gehouden in de turnhal in Doetinchem.

Mirthe, Sjuul en Irsa hebben in de voorrondes al laten zien waarom ze deze plek in de finale verdiend hadden. Ook vandaag hebben ze het erg goed gedaan. Mirthe greep helaas net naast een medaille, met een mooie en verdiende 4e plek in het eindklassement, en dat op de regiofinale! De verassing van de dag was toch wel dat Irsa, die dit seizoen voor het eerst deelneemt aan wedstrijden, op de 5e plek is geëindigd. Haar mooie brugoefening, goed voor een 3e plek, heeft hier mede voor gezorgd. Ook Sjuul kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd, met een fantastische 1e plek op de vloer en een 4e plek op de balk.

Noor en Fem turnden tegelijkertijd, aan de andere kant van de zaal. Noor blonk vandaag uit op de vloer, waarvoor ze zelfs meer dan 15 punten heeft gekregen. Dit geeft aan dat ze een hoge moeilijkheidswaarde turnt en erg weinig punten heeft laten liggen op de uitvoering. Fem’s sterkste punt lag vandaag bij het toestel balk, waarbij ze met het moeilijke onderdeel ‘radslag’ op de balk wist blijven te staan.

Eva had dit seizoen elke wedstrijd weer een klein ander foutje waardoor ze net naast het podium greep in de voorrondes. Gelukkig kwam het er in de regiofinale uit, alles ging namelijk helemaal volgens plan. Op brug was Eva zelfs goed voor een 3e plek en wat was ze blij dat ze zonder vallen haar balkoefening uit heeft gevoerd, super!

Lisa heeft dit seizoen voor het eerst deelgenomen aan wedstrijden binnen Rap en Snel. Tijdens de regionale heeft Lisa een tevreden wedstrijd geturnd. Lisa heeft geen grote fouten laten zien tijdens deze finale, helaas wel 1 val op de balk met de radslag.

Voor Sem lagen de verwachtingen in de districtsfinale toch wel het hoogst, aangezien ze dit seizoen bij elke wedstrijd nog een zilveren medaille wist te behalen. Toch bleek deze wedstrijd het niveau wel érg hoog te liggen, waardoor 1 foutje al te veel is. Helaas kon Sem het niet voorkomen om een keer van de balk te vallen. Toch wist ze wel een hele mooie 3e plek te behalen bij de brug, met een super oefening. We kunnen concluderen dat dit het beste turnseizoen voor Sem is geweest tot nu toe!

Ook bij Emma lag het niveau ongekend hoog. Foutjes en slordigheden waren nauwelijks meer aanwezig en de hoogst mogelijke moeilijkheidswaardes werden geturnd. Emma heeft alle onderdelen van haar schema zonder vallen of andere grote fouten weten uit te voeren, waarmee ze liet zien wel degelijk in dit deelnemersveld thuis te horen. Een super knappe prestatie en een afsluiting van een heel mooi turnseizoen!

Uitslagen
Instap D2 (32 deelneemsters)
Mirthe (4e plaats)
Irsa (5e plaats)
Sjuul (13e plaats)

Pupil 1 D2 (35 deelneemsters)
Eva (14e plaats)

Pupil 2 D2 (34 deelneemsters)
Noor (18e plaats)
Fem (23e plaats)

Jeugd 1 D2 (28 deelneemsters)
Lisa (15e plaats)

Pupil 1 D1 (32 deelneemsters)
Emma (29e plaats)

Jeugd 2 supplement F (32 deelneemsters)
Sem (10e plaats)