18 april 2024
Home » Sport » Unieke verbindende viering in Sportcafé s.v. Grol

Unieke verbindende viering in Sportcafé s.v. Grol

297

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Een verjaardagsfeest van een week lang werd op zondag 23 september afgesloten met een herdenkingsviering op een unieke plek: Sportcafé Den Elshof.

Het openingswoord van Theo Huijskes, voorzitter van 100 jaar s.v. Grol, vormde een terugblik op de afgelopen 100 jaar en sloeg vervolgens een brug naar de plaats die de huidige s.v. Grol inneemt. De rode draad van de viering was “Sport verbindt”.

Na het welkomstwoord met medewerking van Jens en Dinand namen Pastoor Herman de Jong (RK Calixtuskerk) en Diny Vennebekken, (N.H gemeente in Groenlo), de draad weer op met een lezing en overweging waarin het thema feilloos werd meegenomen. Helaas was het voor de pastoor niet mogelijk om zich in het blauw (de kleur van de voetbal vereniging) te presenteren; hij had gekozen voor groen, de kleur van de hoop. Vervolgens werd een parallel getrokken tussen sport en geloof. Daarin bleken vele raakvlakken te vinden te zijn op onder andere het gebied van normen en waarden, ontmoeting, gemeenschap en opvoeding.

De gekozen muzikale omlijsting van de dienst werd verzorgd door Vocales. Afsluitend werd een woord van dank gericht aan alle medewerkers, Jens en Dinand en een speciale medewerker achter de schermen; Hennie Schovers.

Met de aanhef van het Clublied van s.v. Grol werd een indrukwekkende dienst afgesloten, waarna men kon aanschuiven voor de lunch.