Home » Groenlo » V.v. Grol wint van technisch sterk Harambee

V.v. Grol wint van technisch sterk Harambee

221

GROENLO – Het was weer zon middag dat de vonken er vanaf vlogen. Grol wist dat het tegen deze tegenstander misschien wel wat punten kon toevoegen aan haar 9 punten. Harambee kwam met een grote selectie naar Groenlo, incl. oud Roemeens international Constantonovici die de studenten uit Enschede traint en coacht. Maar goed, wij hebben oud heren 1 speler Peter Smeenk uit Meddo op de bank! Het 1e punt was al gemaakt.

Grol begon de 1e set verrassend met een 4-2 opstelling. Maurice had zijn libero shirt in de tas gelaten en een echt wedstrijdshirt aangetrokken om Hidde bij te staan in de spelverdeliging. Robert en Thomas mochten zich op mid posteren en Sean en Randy complementeerden de basis 6 als passer-loper. Grol begon zeer fanatiek en al snel keek Harambee tegen een ruime achterstand aan. Via 8-3, 15-6 en 20-11 haalden de mannen van Grol de 1e set simpel met 25-18 binnen. Harambee was duidelijk overbluft!

In de 2e set tapte Harambee uit een ander vaatje en het bleef lang gelijk opgaan. Via 8-8 belanden we uiteindelijk op 12-12 en toen haperde de pass bij Grol, waardoor Harambee ineens uitliep naar 19-13. Grol kwam deze fase in deze set niet meer te boven, wat resulteerde in een 25-19 voor Harambee en waardoor het 1-1 stond.

Vanaf de 3e set ontspon zich een waar gevecht waar de vonken vanaf vlogen. Aan beide kanten werden de meest mooi aanvalscombinaties gemaakt, maar ook zeer goed verdedigd. Beide teams waren duidelijk niet van plan ook maar één vinger cadeau te geven. Het spel lag helaas constant stil voor dweilpauzes, want het mannelijke zweet vloeide rijkelijk op de vloer van sporthal. Grol had het geluk in deze 3e set iets meer aan haar kant, waardoor Grol aan het eind van de set aan het langste eind trok, 25-22.

In de 4e set kwam Grol snel achter en liep achter de feiten aan. Bij 10-6 had Grol echter ineens een goede opslagserie, waardoor de achterstand ineens werd omgezet van 6-10 naar 14-10. Deze voorsprong werd echter direct weer teniet gedaan en via 14-14, 17-17 kwam Grol als eerst aan bij de 20 punten (20-18). Grol trok even door en kwam bij 24-21 op matchpoint. Harambee kwam nog terug tot 24-23 en verdedigde op deze stand een geweldige smash van Sean en kon via de side-out terugkomen op 24-24, echter werd ook door Grol prima verdedigt waardoor Hidde alsnog het laatste punt insloeg en Grol de 4e set met 25-23 won en dus de wedstrijd met 3-1!

3-1 ( 25-18 / 19-25 / 25-22 / 25-23)

Grol was zeer opgetogen en in haar nopjes met deze knappe winst, waarvoor het ook keihard heeft gewerkt. Het publiek werd bedankt voor de support en daarna werd er in de kantine nog lang nagenoten van deze prachtige winst.

Woensdag spelen wij uit in Apeldoorn tegen Alterno. Zaterdag 8 november komt Apollo uit Borne het Grolse geweld beleven in Groenlo, tot dan allemaal!!