Home » Sport » Vier dagen paardensport op PSC Lichtenvoorde

Vier dagen paardensport op PSC Lichtenvoorde

202

VRAGENDER – Honderden ruiters en paarden kwamen afgelopen week aan de start op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Op woensdag werd er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gesprongen tijdens het Cavalor Midweek springen. Van vrijdag tot en met zondag kwamen de dressuurruiters in actie.

Rubriekswinnaars op woensdag waren Federico Francia met Wait N See (klasse ZZ), Clementine Kleintjes met Klaverborch’s Adonis (ZZ), Kevin Olsmeijer met Bredero (Z), Anouk Lam met Durano E (Z), Kevin Olsmeijer met Doortje (M), Joanne Spliethof met Avalona (M), Beau Vos met Dimphy (L), Maud Roosendaal met Dakota (L), Hetty Blekkink-Gussinklo met Equador (B) en Karen Giesbers met Emporio (B).

In de hoogste dressuurrubrieken op vrijdagavond was Ireen de Leeuw uit Winterswijk niet te kloppen. Ze won de klasse Z2 met Chicca SB met 219 punten en het Z1 met Catch Me met 224 punten. De in handicap verreden Z1/Z2-rubriek kwam op naam van Kim Derksen met Bolivia (220 punten). Winnaressen bij de Z1/Z2-pony’s waren Anne-Will Renskers met Naomi (209) en Thessa Gilbers met Donnertraum (219).

In de gecombineerde M1/M2 rubriek won Michelle Weyl met Enzo D (205 en 207) tweemaal, voor Marian Navis-Vrogten met Enjoy (200 en 198). Een topscore werd in het M1 neergezet door Snane Bolster-Klein Braskamp met Exclusief (216 punten). De andere M1-proef werd gewonnen door Femke Lansink met Eiskristall (203).

Sandra Klein Gunnewiek won beide L2-proeven met Be Smart (204 en 203). Winnaressen in het L1 waren Danique Wensink met Free Venda (215) en Dana de Swart met Celebration (198). In de klasse B wonnen Michelle Woudsma met Giorgio (203) en Miranda Kock met G. Akkermans Golden Golias (201).