Home » Groenlo » Visfeest aan de vijver van de Hartreize

Visfeest aan de vijver van de Hartreize

242

GROENLO – Afgelopen jaar werd door de Groenlose Hengelsport Vereniging proef gedraaid met twee jeugdwedstrijden aan de vijver bij de Hartreize. Dit was zo’n doorslaand succes dat besloten werd hiermeee door te gaan in 2018 en het aantal wedstrijdjes uit te breiden. Dit jaar dus drie wedstrijden aan de vijver bij de Hartreize en hierna gevolgd door een vierde, de Finale aan de stadsgracht.

Veel deelname
Het is altijd even afwachten hoeveel kinderen er uiteindelijk deelnemen, maar met 19 deelnemers op woensdag 20 juni kan de organisatie van de jeugdwedstrijden zeer tevreden zijn. ‘Het jeugdvissen leeft enorm in Groenlo’ aldus Wesley Helmers. En dat is een mooie constatering.

Al snel werden na het beginsignaal de eerste vissen gevangen en dit bleef gedurende de hele wedstrijd zo. Het was een compleet visfeest daar aan de vijver van de Hartreize. Vele familieleden kwamen even een kijkje nemen of bleven er zelfs de hele avond. De jeugd beleefde zoveel plezier aan deze jeugdwedstrijd en dat is geweldig om te zien.

Hulp
Een groot deel van de viscoaches van de Groenlose Hengelsport Verenging waren aanwezig om de kinderen met raad en daad bij te staan. Ook kregen de kinderen vele tips mee waarmee ze nog beter kunnen vissen. Bijvoorbeeld dat de haak wel iets kleiner mag. Genieten dus aan de Hartreize op deze mooie woensdagavond.

Prijsuitreiking
Exact om 20.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt. De vraag was of er meer dan 1.000 vissen waren gevangen en dat bleek net niet het geval te zijn. De teller bleef bij 864 vissen steken. Toch een geweldig aantal. Voorzitter Erik Mentink reikte de prijzen uit en uiteindelijk was het Thijs Lankeet met 105 vissen die eerste werd. Alle kinderen ontvingen een prijsje waaronder allemaal een vrijkaart voor het Watermuseum in Arnhem. Een erg leuke atractie. De volgende jeugdwedstrijd aan de vijver van de Hartreize wordt gevist op woensdag 11 juli. Dan verzamelen we ook weer om 18.00 uur bij de vijver van de Hartreize en neem gerust je vriendjes eo vriendinnetjes mee. Deelname is gratis. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen.

Foto: PR

Uitslag jeugdwedstrijd 20-6-2018

  1. Thijs Lankeet 105 vissen
  2. Thijn Luttikholt  74 vissen
  3. Jesse Remmelink  71 vissen
  4. Frans Jansen  64 vissen
  5. Jacco Hubers  63 vissen
  6. Job Wiegman  58 vissen
  7. Dion ten Barge  48 vissen
  8. Kees Harbers  44 vissen
  9. Tjarko Branten  43 vissen
  10. Tess Luttikholt  41 vissen
  11. Qwin Hobe  37 vissen
  12. Finn Lebbink  34 vissen
  13. Max Rave  33 vissen
  14. Finn Eisinga  32 vissen
  15. Wiebe Theissen  25 vissen

15.Levi Hubers        25 vissen

  1. Fedde te Kortschot       24 vissen
  2. Yme te Kortschot        23 vissen
  3. Yaluca Meusert        20 vissen

Totaal 864 vissen