Home » Sport » Wederom winst voor B.V. Grol tegen Union uit Goor

Wederom winst voor B.V. Grol tegen Union uit Goor

215

GROENLO – Afgelopen woensdag hadden we een thuiswedstrijd tegen Union uit Goor. Er werd 3 kwartier later begonnen omdat we eerst onze jaarlijkse ALV hadden. Hier werden weer veel belangrijke zaken besproken. We gaan verder met het wedstrijdverslag.

Maar goed dat we continue op 2 speelvelden konde strijden, want de duur van de wedstrijd gaat immers uiteindelijk van de bekende 3e helft af. We hadden met een tegenstander te maken die zich als ultiem  doel hadden gesteld om van ons te winnen. Om dit te trotseren hebben er veel zweetdruppels gevloeid.. Meteen in de dames dubbel van Mirian en Anke ging het op het scherpst van de snede. Op het nippertje werd de 1e set gewonnen met 23 – 21, maar de 2e set liep moeizamer waardoor Union die pakte met 3 punten verschil. De beslissing zou dus met een 3e set komen. Ondanks alle verwoede pogingen van de tegenstander wisten Mirian en Anke de wedstrijd met 21-19 naar zich toe te trekken.

Gelijktijdig werd dus de herendubbel van Dennis en Marco gespeeld. Hun spel had genoeg verbeterpunten die Cindy als scheidsrechter lijdzaam mocht aanschouwen. Toch konden de heren de wedstrijd winnen met 21-19 en 21-17. De mix van Mirian en Dennis was ook erg spannend. De 1e set werd verloren met 22-20. De 1e set wordt normaliter beschouwd om het spel van de tegenstander goed in te schatten om je voordeel ermee in de 2e set te kunnen doen. Dat was inderdaad gelukt. De 2e set werd 21-10 voor Grol. Het is vaker zo dat de gene die de 2e wint ook de 3e set wint, ook nu ging die vlieger op, het werd 21 – 18 voor Grol.

Ook Anke en Marco moesten flink aan de bak. In de 1e set werden ze keurig afgedroogd met 16-21. Hier moest op geanticipeerd worden en na de hele tijd achter gestaan te hebben met 3 punten op Jurgen en Carlies kwam het omslagpunt bij Grol met een achterstand van 14 -17. Het werd 21-17 voor Grol. Er moest dus weer een 3e set gespeeld worden. Ook nu stonden Anke en Marco de hele tijd achter, maar uiteindelijk toch verrassend werd de 3e gewonnen met 22 – 20. Boven verwachting hadden we dus al 4 punten binnen gesleept.

Nu mocht Anke het met Dennis proberen tegen dezelfde dame maar die speelde nu met Remco. Anke en Dennis waren al goed warm gedraaid en hadden relatief weinig moeite om deze mix in 2 sets te beslissen met een overtuigende stand van 21-16 en 21-14. Marco moest in zijn Mix met Mirian ook weer tegen dezelfde heer maar nu stond Lise aan zijn zijde. Deze combi was te sterk voor Mirian en Marco ondanks verzet met hand en tand moesten zij hun meerdere erkennen in 2 sets met 18 – 21 en 19 – 21.

De uitslag werd dus uiteindelijk een verrassende 5 – 1 overwinning voor Grol! Dit hebben we nog uitgebreid gevierd met onze sportieve tegenstanders in de gezellige kantine onder het genot van een grote schaal bittergarnituur en de nodige verkoeling voor de innerlijke mens!