Home » Aalten » Wedstrijdverslag Bovo Dames 1

Twee keer een 4-0 winst smaakt naar meer. Het eerste damesteam van Gemini Elst stond vlak achter ons op de ranglijst. Wat we van het team moesten verwachten wisten we niet geheel. Onze voorbereiding bestond uit de uitslagen van eerder gespeelde wedstrijden en de verslagen die ook Gemini na elke wedstrijd op de site zet. Uit deze verslagen konden we opmaken dat onze tegenstander een zeer sterke service zou hebben, een goed scorende midaanvalster en een slimme speelster die de ballen overal neerlegt. Verder moesten we ons vooral voorbereiden op ons eigen spel.

Deze wedstrijd mochten we spelen in onze nieuwe shirts. In de oude clubkleuren van BOVO: blauw-oranje. Na enige verwarring aan het begin van de wedstrijd omtrent een nieuwe regel rondom het liberoshirt begonnen we de wedstrijd met een vliegende start. Een aantal mooie service series en de eerste set was binnen met 16-25. Maar het is lastig om na een eerste set met veel servicedruk en minder balcontact goed in de wedstrijd te komen. Tijdens de 2e set duurde het ook even voordat iedereen in de wedstrijd zat. Een aantal wissels konden de grote achterstand nog ongedaan maken, toch ging deze set naar de dames van Gemini.

Door veel te wisselen in het achterveld en te schuiven waar nodig konden we grip krijgen op de, zoals we van te voren wisten, enorm sterke service van Gemini. Dit resulteerde in lekker ‘bateren’ aan de buitenkant en een 1-3 winst voor ons. Met 18-25 en 13-25 als set standen. Zo staan we nu na 6 wedstrijden op een 3e plek. Volgende week zijn we vrij, maar 15 november gaan we naar Arnhem. Om 16.15uur spelen we dan tegen Arvevo DS1.